NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Kunst & CultuurEen Hollander in Parijs
Elke donderdag van 6 september t/m 11 oktober, 21.30 uur, NPO 2
Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de 6-delige serie Een Hollander in Parijs volgt presentator Philip Freriks de Parijse periode van zes Nederlandse kunstschilders: Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Maris, Schwartze en Van Dongen. Wat waren hun eerste indrukken? Wie ontmoetten ze en waar leefden en leerden ze? Via hun ogen zien we hoe Parijs in de 19de eeuw een heksenketel was, een episch centrum van de macht vol kunst, feesten, mooie verhalen en het leven zelf.
https://pers.ntr.nl/programma/een_hollander_in_parijs/Podium Witteman
elke zondag vana 9 september, 18.05 uur, NPO 2

Nederland barst van het muzikale talent!  Daarom gaat Paul Witteman het komende jaar wekelijks aandacht geven aan onze musicerende jeugd. Podium Witteman biedt het enorme reservoir aan jong talent een kans zich te presenteren. Van violisten en pianisten tot tubaïsten en mandolinisten. Maar ook jonge dirigenten en componisten komen aan bod. Het hele seizoen door presenteert Paul iedere week een nieuw talent uit binnen- of buitenland. Hij trapt het seizoen af met een optreden van het Britten Jeugd Strijkorkest, een kweekvijver van jong strijkerstalent uit Overijssel. En natuurlijk is Fuse er ook weer bij. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend op de reguliere uitzending van Podium Witteman.Voor de vorm
elke donderdag van 18 oktober t/m 6 december, 21.30 uur, NPO 2
Iedere dag drinken we uit een glas, trekken we onze sneakers aan, zitten we op een toiletpot en stappen we op de fiets. Dat vinden we vanzelfsprekend. Ontwerper Christien Meindertsma vindt niets vanzelfsprekend. In het nieuwe NTR programma 'Voor de Vorm' onderzoekt zij iedere aflevering de vorm van een ander gebruiksvoorwerp. Waarom ziet iets er zo uit als het eruit ziet en hoe is dat zo gekomen? Christien duikt in de oorsprong, functie en toekomst van alledaagse gebruiksvoorwerpen als de bril, het wijnglas en de bh. Na het zien van 'Voor de Vorm' kijk je anders naar je kamerplant en zit je nooit meer hetzelfde op de pot. Want wie kijkt en zoekt, vindt achter elke vorm een verhaal.
https://pers.ntr.nl/programma/voor_de_vorm/ Hart & Ziel
Maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober, dagelijks na Nieuwsuur op NPO 2
In het tv-programma Hart & Ziel gaat Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Mensen waarin je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent. Van een vlaaienbakker uit Limburg tot een brandweerman uit Amsterdam, en een duivenmelker uit Leeuwarden tot een drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam. Met Hart & Ziel sluit de NTR op NPO 2 aan bij de Hart en Ziel Lijst van NPO Radio 4, de Top 300 van de klassieke muziek. Deze lijst bestaat uit de 300 favoriete werken van luisteraars van Radio 4.
         

                                                                             
Het leven is een jurk
elke woensdag van 14 november t/m 19 december, 21.15 uur, NPO 3
Nieuw programma gepresenteerd door Victoria Koblenko waarin beroemde Nederlandse fashiondesigners als Jan Taminiau, Bas Kosters en Ronald van der Kemp samen met bekende Nederlandse vrouwen de jurk van hun leven maken. In elke aflevering staat een bekende Nederlandse vrouw centraal. Met oa Annechien Steenhuizen, Monic Hendrickx, Wende Snijders, Lucia Rijker en Ilse Warringa. Het Leven is een Jurk is een idee van House of Impact in co-productie met BlazHoffski.
https://pers.ntr.nl/programma/het_leven_is_een_jurk/ 


Nacht van de popmuziek
zaterdag 17 november, 23.10 uur, NPO 3
Tijdens de Nacht van de Popmuziek bieden we ruim drie uur live op NPO 3 bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Ontelbaar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.


Top 2000

Top 2000
November/december, NPO 3
De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen: Top 2000 Quiz (29 november), Top 2000 a gogo (dagelijks van 26 t/m 31 december) en de Top 2000 Untold stories (wekelijks vanaf 1 december) op NPO 3. Kijk van 17 t/m 21 december op NPO 2 Extra naar Top 2000 voorpret. Het publiek kan de Top 2000 ook live beleven in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum.
https://pers.ntr.nl/programma/top2000/ < Terug naar overzicht