NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Jeugd

Welkom in de 80-jarige Oorlog
Elke zondag vanaf 30 september, 18.00 uur, NPO Zapp
Nieuwe historische comedy voor jong en oud. Na Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen, Welkom in de IJzeren Eeuw en Welkom in de jaren 60 staat dit keer de Tachtigjarige Oorlog centraal. Willem van Oranje, Maurits, Filips de Tweede en Alva zijn al eeuwen dood, maar maken voor talkshow host Dorine Goudsmit een uitzondering. Zij zitten stuk voor stuk bij haar op de bank om alles over hun tijd te vertellen.DierenDetectives
Vanaf 2 december, 18.15 uur, NPO Zapp
Een olifant redt een meisje van een verwoestende tsunami. Een groep dolfijnen beschermt een Australische familie die aan het zwemmen is tegen een dreigende haaienaanval. En een papegaai waarschuwt zijn baasje dat de baby bijna stikt. Toeval of niet? In de nieuwe Zapp serie Dierendetectives speuren kinderen uit verschillende landen het internet af, doen experimenten en interviewen deskundigen. Net zolang tot ze het verhaal ontrafelen en antwoord hebben op de vraag: ‘Is dit dier een held?’ De Boterhamshow - nieuwe reeks afleveringen
Vanaf 20 november, maandag t/m vrijdag, 07.45 uur, NPO Zappelin
‘De Boterhamshow’ is een enerverend educatief ontbijtprogramma voor kinderen van 6-8 jaar én hun ouders. In deze poppenshow ontvangt presentator ‘Opper de Pop’ tafelgasten, muzikanten en side kicks als Nico de Neushoorn en Peter Allesweter. Achter de schermen probeert opnameleider Berny de chaotische boel bij elkaar te houden. ’s Avonds is ‘De Boterhamshow’ online te bezoeken en kunnen kijkers Berny actief helpen om de ontbijtshow van de volgende dag voor te bereiden.

Kids & Docs: Skip
Zondag 9 december, 19.25 uur, NPO Zapp
De 14-jarige Skip vormt met een handjevol jongens de dansgroep de Rhythm Rangers. De groep wordt geleid door een echtpaar dat een dansschool heeft in Lelystad, waar Skip en de jongens lessen volgen. In de Shell we dance-competitie zal de groep vanaf september 2017 gaan strijden voor de titel ‘Beste danscrew’. Voor de Rhythm Rangers is het een serieuze zaak, om met deze gedisciplineerde dansgroep de top te bereiken. Ondanks pesterijen op school – dansen is voor meisjes – en ondanks alle afleidingen die de adolescentie met zich meebrengt, wil Skip de groep bij elkaar houden om koste wat het kost van de Rhythm Rangers een succes maken. Lukt het hem de groep tot grote hoogte te brengen?

Storm: Letters van vuur
Zondag 30 december, 09.00 uur, NPO Zapp
Storm speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.
geregisseerd door Dennis Bots
met Davy Gomez, Juna de Leeuw en Yorick van Wageningen< Terug naar overzicht