NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Internet & Innovatie

Schooltv
De interactieve schoolplaten van Schooltv zijn er voor alle leeftijden. Nieuw dit najaar is Music on the map: een wereldkaart waarop boegbeelden van verschillende stijlen op te zien zijn, zoals Kurt Cobain en Bob Marley. Wanneer er wordt ingezoomd is er een bekend nummer van de betreffende artiest te horen en is er een animatievideo te zien waarin Michiel Veenstra (NTR 3FM) vertelt hoe de muziekstijl is ontstaan. Er zijn animaties over o.a. reggae, grunge, britpop, hiphop, folk, dancehall en metal. Ook zitten er in de plaat audiofragmenten waarin Michiel meer vertelt over nummers die gekoppeld zijn aan een specifieke locatie, zoals Gangnam Style, die gekoppeld is aan een wijk in Seoul.

Er komt een interactieve schoolplaat voor de Kinderboekenweek. Op een 360-gradenfoto van de schrijfkamer van de kinderboekenweekgeschenkschrijver Jozua Douglas zijn  video’s te vinden waarin Jozua kinderen inspireert om zelf te gaan schrijven. De schrijver geeft ook tips, bijvoorbeeld over wat hij doet als hij even niet meer weet waar hij over moet schrijven en over hoe hij te werk gaat. Daarnaast zijn er ook twee spellen op de plaat te vinden, die kinderen aanzetten tot creatief denken. 

Clipphanger
Nieuwe items in de populaire Clipphanger reeks op YouTube: De nieuwe Clipphanger over de biblebelt laat zien wat er  zo kenmerkend is voor de gereformeerden die er wonen. De Clipphanger over spatiefouten gaat over spelling: vaak wordt ten onrechte een spatie tussen twee woorden gezet, terwijl het eigenlijk een woord is.  De vraag is dus: wanneer is een spatie fout?

Rembrandt
De NTR ontwikkelt een serie online innovatieve interactieve documentaires over de meest iconische schilderijen ter wereld. De eerste interactives in deze serie zijn al online te zien zoals de award-winning interactive ‘De tuin der lusten’ van  Jheronimus Bosch en ‘De metamorfose van Escher’. In 2019 komt de NTR, i.s.m. het Rijksmuseum met een interactieve online versie van ‘De Nachtwacht’, het beroemdste werk van Rembrandt. Met de interactive wordt het werk van Rembrandt en de rijke cultuurgeschiedenis toegankelijk gemaakt voor een breed publiek en zien we dat Rembrandt nog steeds leeft.
In 2019 is het nationale Rembrandt jaar, het is dan 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Bij de NTR zal er in 2019 volop aandacht zijn voor het werk en leven van Rembrandt op radio, tv en online.
< Terug naar overzicht