NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

DramaOne Night Stand (Nieuwe film) (BNNVARA-NTR-VPRO)
Vanaf zaterdag 6 oktober, 22.15 uur, NPO 3
De dertiende editie met zes nieuwe films. ZOMERBROEDERS, MOOI GEWEEST, TOM ADELAAR, DÒST, FREE FIGHT en IN LIMBO worden wekelijks achter elkaar uitgezonden. De films van vijfenveertig minuten zijn gemaakt door opkomende, veelbelovende en geprezen regisseurs en scenaristen. De films zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel, actueel en betrokken. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. 

Kijk voor meer informatie over de films op http://www.herrie.com/pers/ 
In december beleven drie Nederlandse films hun televisiepremière bij de NTR op NPO 3.Broers
Vrijdag 7 december, 22.15 uur, NPO 3
De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

 
De Helleveeg
Vrijdag 14 december, 22.00 uur, NPO 3
Speelfilm uit 2016 naar het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. De Helleveeg gaat over de jonge Albert die geïntrigeerd is door zijn tante Tiny, een vrouw die lijdt aan smetvrees en met regelmaat absurdistische verhalen verteld. De familie van Albert maakt zich zorgen over Tiny. De speelfilm volgt de familie over een periode van ongeveer 30 jaar. Met o.a. Hannah Hoekstra, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat en Frank Lammers. De film won zes gouden kalveren, o.a. voor beste actrice, beste lange speelfilm, beste vrouwelijk en mannelijke bijrol. Layla M.
Woensdag 19 december, 20.25 uur, NPO 3
Layla M. van Mijke de Jong ging in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival in 2016. Layla M. schetst een portret van de jonge in Amsterdam geboren en getogen Layla (Nora El Koussour), die in de huidige verdeelde samenleving moeite heeft een helder beeld van de toekomst voor zich te zien. Ze voelt zich Nederlands, maar ook Marokkaans en in haar zoektocht naar identiteit vindt ze steeds minder aansluiting bij haar familie en vrienden. Terwijl haar frustraties toenemen, groeit haar Islamitische geloofsovertuiging. Zij sluit zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Wanneer ze de charismatische Abdel (Ilias Addab) ontmoet, kiest ze ervoor zijn pad te volgen. Ze trouwt met hem en reist met hem af naar het Midden-Oosten, waar al snel blijkt dat niets is wat ze ervan had verwacht.< Terug naar overzicht