NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

DramaOne Night Stand (Nieuwe film) (BNNVARA-NTR-VPRO)
Vanaf zaterdag 6 oktober, 22.15 uur, NPO 3
De dertiende editie met zes nieuwe films. ZOMERBROEDERS, MOOI GEWEEST, TOM ADELAAR, DÒST, FREE FIGHT en IN LIMBO worden wekelijks achter elkaar uitgezonden. De films van vijfenveertig minuten zijn gemaakt door opkomende, veelbelovende en geprezen regisseurs en scenaristen. De films zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel, actueel en betrokken. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. 

Kijk voor meer informatie over de films op http://www.herrie.com/pers/ 
In december beleven drie Nederlandse films hun televisiepremière bij de NTR op NPO 3.Broers
Vrijdag 16 november, 22.30 uur, NPO 3
De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Tonio
Zaterdag 22 december, 2.40 uur, NPO 3
Boekverfilming, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van A.F. Th. van der Heijden. Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden (gespeeld door Chris Peters) door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders (gespeeld door Pierre Bokma en Rifka Lodeizen), die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

De Helleveeg
Vrijdag 11 januari 2019, 22.30 uur, NPO 3
Speelfilm uit 2016 naar het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. De Helleveeg gaat over de jonge Albert die geïntrigeerd is door zijn tante Tiny, een vrouw die lijdt aan smetvrees en met regelmaat absurdistische verhalen verteld. De familie van Albert maakt zich zorgen over Tiny. De speelfilm volgt de familie over een periode van ongeveer 30 jaar. Met o.a. Hannah Hoekstra, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat en Frank Lammers. De film won zes gouden kalveren, o.a. voor beste actrice, beste lange speelfilm, beste vrouwelijk en mannelijke bijrol. < Terug naar overzicht