NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Kunst & Cultuur

Podium Witteman
Wekelijks op zondag, 18.05 uur, NPO 2
Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen. Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er liveoptredens van topmusici. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op 10 september ontvangt Paul Witteman meesterpianist Alexander Gavrylyuk, opkomende vioolster Noa Wildschut, pianodocente met een missie Tatiana Chevtchouk, jong talent Klara Khomskii en leden van het Radio Filharmonisch Orkest.
Op maandag 4 december wordt een bijzondere aflevering van Podium Witteman opgenomen. Koninklijk Theater Carré is dan voor één keer de locatie van het programma. Paul Witteman presenteert een concertprogramma met als hoofdgasten de Amerikaanse ster-bariton Thomas Hampson en de pianobroers Arthur en Lucas Jussen. Zij worden begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest en dirigent Otto Tausk.


Floris Kortie

Hart & Ziel: Music Match

Maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober, 19.25 uur op NPO 2
Houdt de vuilnisman van Erbarme Dich van Bach, is de hartchirug verslingert aan het tweede pianoconcert van Rachmaninov of gaat zijn liefde uit naar de Vier Jaargetijden van Vivaldi?
En wat is toch de grote muzikale liefde van de bankmedewerker die elke avond op zijn Harley Davidson stapt om aan zijn gewone leven te ontsnappen en welke muziek speelt daarbij een rol? In Hart & Ziel Music Match spelen we met de vooroordelen die er bestaan rond de standaard klassieke muziekliefhebber.

Drie bekende Hart & Ziel-stukken, 3 onbekende Nederlanders. Welk stuk hoort bij welke persoon? Presentatie en quizleider: Floris Kortie. In elke aflevering moeten twee teams, bestaande uit een captain (Mike Bodde & Jeroen van Merwijk) en - steeds twee wisselende - bekende Nederlanders in een aantal rondes uitmaken welk muziekstuk hoort bij welke persoon. En passant vertellen de captains en de presentator korte verhalen over de muziekwerken.


Nacht van de popmuziek
18 november, 23.00 uur, NPO 3
Tijdens de Nacht van de Popmuziek bieden we ruim drie uur live op NPO 3 bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Ontelbaar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.


Top 2000

Top 2000
November/december, NPO 3
De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen: Top 2000 Quiz (30 november), Top 2000 a gogo (dagelijks van 26 t/m 31 december) en de Top 2000 Untold stories (wekelijks vanaf 3 december) op NPO 3. De Top 2000 is live te volgen op NPO Cultura. Het publiek kan de Top 2000 ook live beleven in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum.< Terug naar overzicht