NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Jeugd

Liesje leerde Lotje lopen

Sesamstraat

Bijna dagelijks, NPO Zappelin
Vanaf donderdag 13 juli zijn op NPO Zappelin splinternieuwe afleveringen te zien van Sesamstraat, het langstlopende kinderprogramma op de Nederlandse televisie. Tommie, Ieniemienie, Pino, Elmo, Purk; we zien al onze vertrouwde Sesamstraatbewoners in nieuwe avonturen, liedjes, voorleesverhaaltjes en nog veel meer! Aan de collectie van 40 klassieke liedjes die de afgelopen jaren door Sesamstraat zijn gemaakt, voegen we dit seizoen zes klassieke versjes toe. We horen Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk met versjes als Liesje leerde Lotje lopen, Iene Miene Mutte en Ben je boos? Pluk een roos. We zien Elmo en Ieniemienie in We doen dat we…papegaaien zijn. Of dino’s. Of apen! Ienie vlooit aap Elmo, maar aap Elmo blijft alleen zitten als hij een banaan mag eten. In elke scene staat een ander dier centraal. Ook is er dit seizoen een nieuwe reeks met Hakim: Hakim en zijn schaduw. Zoals elke schaduw, volgt de schaduw Hakim. Totdat er iets gebeurt waar zijn schaduw het niet mee eens is. Dan doet hij wat hij zelf wil. Sesamstraat wordt geproduceerd door de NTR en Sesame Workshop, de educatieve non-profitorganisatie achter Sesame Street.


ReChill

ReChill
Vanaf 25 september, elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, 16.05 uur, NPO Zapp
Kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk: Hun best doen op school, sporten, muziekles en het bijhouden van social media. Regelmatig ontstressen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. In ReChill laat rapper en acteur Akwasi kinderen op zijn eigen komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen: ReChillen. Hierdoor krijgen ze beter grip op stress en hun emoties. Mediteren zweverig en saai? Niet met ReChill! Na het succes op Schooltv.nl vanaf 25 september met 24 nieuwe afleveringen ook te zien op tv!


Het Klokhuis onderneemt

Het Klokhuis Onderneemt
Donderdag van 5 oktober t/m 30 november (m.u.v. 26 okt), 18.23 uur, NPO Zapp
Een webshop, een eigen ontbijtservice, computerhulp geven aan ouderen, een oppascentrale; steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen? Hoe kom je bijvoorbeeld op een idee, hoe pitch je je plan, hoe kom je aan geld en hoe maak je er een echt bedrijf van? Om antwoord te geven op deze vragen en meer, komt jeugdprogramma Het Klokhuis dit jaar met een cross mediaal project over Ondernemen, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Kamer van Koophandel (KvK). De NTR en KvK hebben de ambitie kinderen vertrouwd maken met het ondernemerschap en wat er voor nodig is om te gaan ondernemen. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat het ontdekken en ontplooien van talent én het ontwikkelen van een ondernemende houding van kinderen in het algemeen, van waarde is voor een succesvolle toekomst. Als ondernemende werknemer of baanbrekende ondernemer.

Met het project over ondernemen wil Het Klokhuis kinderen inspireren om hun ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. ‘Daarbij moedigen we ze aan om samen te werken met familieleden en mensen uit de eigen wijk of buurt. En om advies te vragen aan ondernemers. De KvK is daarin een waardevolle partner. Zij hebben niet alleen kennis over wat er allemaal bij komt kijken als je succesvol een onderneming wilt starten, maar ook een enorm waardevol netwerk van ondernemers in het hele land’, aldus Loes Wormmeester, Eindredacteur Het Klokhuis.

Het Klokhuis Onderneemt Backstage
Gekoppeld aan de serie organiseert Het Klokhuis op zaterdag 11 november ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’: een landelijk evenement waarbij kinderen de kans krijgen om in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. Bedrijven in heel Nederland, die normaal gesloten zijn voor kinderen, openen die dag hun deuren.


De belofte van Slek

Zapp Echt Gebeurd: De belofte van Slek
Zondag 3 december, 19.25 uur, NPO Zapp
Jeugddocumentaire over de dertienjarige Andy die zijn opa en moeder een belofte deed: de schutterij die hun lust en hun leven was, nooit in de steek te laten. Door het tekort aan jeugdleden is Andy al jaren het jongste lid van de vereniging. Dat betekent dat de schutterij niet lang meer zal bestaan als Andy geen nieuwe leden vindt. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan: de kinderen uit Andy’s dorp houden er liever andere hobby’s op na. Toch zal Andy zijn belofte niet verbreken en vechten voor de toekomst van de vereniging waar hij zo trots op is. Zeker nu zijn opa en moeder beide overleden zijn.


Superbrein
Vanaf 18 november, 18.30 uur, NPO Zapp
In Superbrein gaan presentatoren Jasper en Marius Gottlieb op zoek naar de slimste bollebozen van Nederland. Een show vol gekke experimenten, spannende proeven en verrassende weetjes waarin drie teams tegen elkaar strijden voor de felbegeerde titel ‘Superbrein’. Naast twee teams van topwetenschappers in de dop, bestaat het derde team in alle afleveringen uit actrice Sonia Eijken (o.a. bekend van Brugklas), acteur/presentator Yannick Jozefzoon (o.a. bekend van De Buitendienst) en acteur Leendert de Ridder (o.a. bekend van Vrijland). Jasper en Marius wisselen elkaar in de show af als proefkonijn.


Opper de Pop

De Boterhamshow
Vanaf 20 november, maandag t/m vrijdag, 07.45 uur, NPO Zappelin
‘De Boterhamshow’ is een enerverend educatief ontbijtprogramma voor kinderen van 6-8 jaar én hun ouders. In deze poppenshow ontvangt presentator ‘Opper de Pop’ tafelgasten, muzikanten en side kicks als Nico de Neushoorn en Peter Allesweter. Achter de schermen probeert opnameleider Berny de chaotische boel bij elkaar te houden. ’s Avonds is ‘De Boterhamshow’ online te bezoeken en kunnen kijkers Berny actief helpen om de ontbijtshow van de volgende dag voor te bereiden.< Terug naar overzicht