NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Internet & Innovatie

Schoolplaten toen en nu

Schooltv.nl vindt de schoolplaat opnieuw uit.

https://schooltv.nl/videotours
https://schooltv.nl/link/je-lichaam-botten/


Jarenlang hebben ze in de klaslokalen gehangen…. De schoolplaten. Toegewijde docenten vertelde hun verhaal en de leerlingen luisterde ademloos. Wie kent ze niet de verhalen over ‘de slag bij Dorestad’ of de geheimen van zonnestelsel. Al die verhalen komen weer tot leven in het klaslokaal met de vernieuwde digitale schoolplaten van Schooltv.nl.

Met de inzoom-functie van deze nieuwe interactieve schoolplaten ontdek je bijvoorbeeld de details van het menselijk skelet of geheimen van de kraters op de maan. De docent kan zijn of haar verhaal kwijt, maar de schoolplaten kunnen ook thuis worden bekeken op tablet of mobiel. Daarnaast zijn de schoolplaten verrijkt met educatieve video’s van Schooltv.nl en zijn ze als geheel als video te bekijken.


De Boterhamshow
‘De Boterhamshow’ is een enerverend educatief ontbijtprogramma voor kinderen van 6-8 jaar én hun ouders. In deze poppenshow ontvangt presentator ‘Opper de Pop’ tafelgasten, muzikanten en side kicks als Nico de Neushoorn en Peter Allesweter. Achter de schermen probeert opnameleider Berny de chaotische boel bij elkaar te houden. ’s Avonds is ‘De Boterhamshow’ online te bezoeken en kunnen kijkers Berny actief helpen om de ontbijtshow van de volgende dag voor te bereiden.


Hollands Hoop (BNNVARA/NTR)
Bij de serie Hollands Hoop II wordt door de NTR op 30 oktober een interactieve site gelanceerd, waarin je de arena van de TV-serie vanaf boven kan bekijken en op verschillende plekken kan inzoomen (net als in de Jheronimus Bosch-interactive). Deze plekken zijn verrijkt met extra informatie en spelelementen gerelateerd aan de serie.


Serie over Het Midden-Oosten, titel n.t.b.
Voorjaar 2018

Beelden van aanslagen, oorlogen en vluchtelingen in het Midden-Oosten dringen zich vrijwel dagelijks aan ons op. De huidige situatie in die regio is er een van onoverzichtelijke chaos waar we als buitenstaander nauwelijks nog de ‘achterkant’ van kunnen zien. Wat weten we tenslotte over de geschiedenis, de dromen en frustraties van de bevolking, de plannen voor de toekomst? Met een vierdelige televisieserie probeert de NTR het Midden-Oosten dichterbij te halen.
Naast de televisieserie zal in het multimediale online project naast de recente geschiedenis ook 'het andere' Midden-Oosten centraal staan. De basis voor dit multimediale project vormt een interactieve 3-D kaart van het Midden-Oosten waarop de bezoeker verschillende routes kan volgen of vrij kan verkennen, bv. een route langs belangrijke conflictgebieden of een route langs plekken met hoopvolle verhalen. Daarbij krijgt de bezoeker een helder beeld van hoe de huidige conflictsituaties in het Midden-Oosten hebben kunnen ontstaan, maar er wordt ook een beeld geschetst van het alledaagse leven van jonge mensen en hun dromen over de toekomst. Naast verdiepende en duidende verhalen, worden actuele items, aangedragen door redacteuren van Nieuwsuur en NOS,  middels een ‘heatmap’ ontsloten. Op die manier kan de gebruiker via de diverse routes virtueel een reis door het Midden Oosten maken en, al naar gelang van de interesse, verschillende lagen aanboren.< Terug naar overzicht