NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Informatie

Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems

Vanaf donderdag 7 september, 20.30 uur, NPO 2
Na het succes van de eerste twee series verkennen Maarten, Sis en Vincent van Rossem voor de NTR in een derde reeks van Hier zijn de Van Rossems opnieuw een zestal steden: Delft, Münster, Middelburg, Franeker, Leuven en Enschede. Dat doen ze op de manier zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.


Tatum Dagelet

Mag ik je tieten zien?
Elke dinsdag van 7 t/m 21 november, 22.00 uur, NPO 3
Wat als een foto van jouw blote borsten op internet belandt? Of als een filmpje van jouw piemel online de ronde doet? Fenomenen als sexting, shaming en sextortion zijn anno 2017 aan de orde van de dag. In dit drieluik laat Tatum Dagelet, moeder van een tienerdochter, zien wat er kan gebeuren als jouw pikante selfie opeens niet meer privé is. Het ongewild verspreiden van pikante beelden is te koppelen aan drie fenomenen die ook de thema’s zijn van de drie afleveringen: sexting (mobiel delen van naaktfoto’s), shaming (online vernederen met al dan niet getrukeerde naaktfoto’s) en sextortion (online seksuele afpersing). In elke aflevering komen slachtoffers en daders aan het woord. Ook horen we de verstrekkende gevolgen van slachtoffers en wetenschappers. Is het mogelijk om de naaktbeelden ooit te laten verdwijnen of zullen deze je de rest van je leven blijven achtervolgen? De serie maakt deel uit van de themaweken over seksualiteit op NPO 3.


Hanneke Groenteman en Roué Verveer

Omdat ik het zeg
Vanaf 8 november, elke woensdag, 19.20 uur, NPO 2
Hanneke Groenteman en Roué Verveer gaan in een tweede reeks van dit programma met gezinnen in gesprek over opvoeden. Roué schreef een boek over opvoeden: 'Waarom? Daarom!' waarin hij de wat slappe 'Nederlandse' opvoeding aan de orde stelt en vergelijkt met zijn eigen 'Surinaamse' opvoeding. Hij probeert zijn kinderen ook in die lijn op te voeden. Hanneke volgde als moeder in de jaren 70 de meer vrije methode van opvoeden waarin er weinig regels waren, het geluk van de kinderen centraal stond en ze vooral de kans moesten krijgen zich als zelfstandige individuen te ontwikkelen. Als oma kijkt ze soms met verbazing hoe sociale media en mobieltjes het leven van haar kleinkinderen bepalen. Roué en Hanneke gaan in deze serie op bezoek bij gezinnen met uiteenlopende culturele en maatschappelijke achtergronden en met heel verschillende zienswijzen over opvoeden. In een westerse samenleving met materiële overvloed, onbegrensde mogelijkheden en keuzevrijheid blijkt dat niet altijd even makkelijk te zijn.< Terug naar overzicht