NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Drama

Zeep

KORT!
Al 17 jaar geeft de NTR met KORT! talentvolle jonge en gevestigde filmmakers de kans om een korte film van maximaal 10 minuten te realiseren. Films die niet zelden het startpunt zijn voor de carrières van filmmakers en acteurs op weg naar lange speelfilms en grote rollen. Dit maakt KORT! hét kortefilmplatform voor talentvolle filmmakers. We werken hierin samen met het Filmfonds, Mediafonds en CoBO.

De nieuwe lichting KORT! beleeft met 8 korte films op 26 september haar feestelijke première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De première is te volgen via een livestream op www.facebook.com/nederlandsfilmfestival. De avond wordt gepresenteerd door Nienke de la Rive Box.

In première gaat onder andere Zeep (foto) (regie Hanna van Niekerk, scenario Victoria van Warmerdam). In deze korte film beleven de Vlaamse gepensioneerden Gerben en Louise een magisch weekendje weg in het Amsterdamse Hotel Aphrodite. De makers van Circus Treurdier presenteren hun nieuwe film De Begrafenis van de Verlegen Mens (regie Joost van Hezik, scenario Ellen Parren en Jan-Paul Buijs) waarin we ontdekken wat er gebeurt als alle verlegen mensen op de wereld in één klap dood neervallen. In Bestaan is gaan (regie Shady El-Hamus, scenario Jonas Smulders) komen vrienden, familie en kennissen samen om het verlies van de twintiger Tobias te delen. We volgen zijn drie beste vrienden steeds dieper de nacht in. Ook gaan in première de korte films Wachtkamer (regie & scenario Simone van Dusseldorp), Harbour (regie & scenario Stefanie Kolk), Sjaaks vrouw is dood dus hij moet iets zeggen (Regie Eva M.C. Zanen, scenario Medi Broekman), Happy Hannah (regie & scenario Anne Barnhoorn) en #YOLO4REAL (regie & scenario Aiman Hassan) .

Avond van de Korte Film
Op vrijdag 27 oktober kun je kijken naar de Avond van de Korte Film: de televisiepremière van de elf KORT!-films die in 2016  in première gingen, aangevuld met interviews met de makers. Ook dit jaar ligt de presentatie weer in handen van Eva Cleven. Vrijdag 27 oktober, 22:30 uur, NPO 3

De films die worden getoond tijdens de Avond van de Korte Film kun je ook alvast online bekijken op ntr.nl/kort


Limburgia

One Night Stand (BNNVARA/NTR/VPRO)

Vanaf vrijdag 3 november, 22.10 uur, NPO 3
NTR, BNNVARA en de VPRO zenden zes nieuwe Nederlandse films uit, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers. De films van 50 minuten – bekend onder de naam One Night Stand, één van de belangrijkste filmprojecten voor filmmakers in Nederland - zijn vernieuwend, komisch en indringend. De titels van dit jaar zijn De dag dat mijn huis viel, Jungle, Gezichten, Malik, Limburgia en Avondland.

MEER INFORMATIE VIA: http://www.herrie.com/pers/


Hollands Hoop (BNNVARA/NTR)
Vanaf 4 november op zaterdag om 20.20 uur op NPO 2
In het eerste seizoen van de dramaserie Hollands Hoop maakten we kennis met een forensisch psychiater met een burn-out (Marcel Hensema), die op een kruispunt in zijn leven staat. Hij rolt in de wiethandel als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, dat een front voor een criminele organisatie blijkt te zijn. In seizoen 2 heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders… Met in de hoofdrollen: Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin, Nicola Djuricko en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maken hun entree. Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan. Hollands Hoop is een coproductie van BNNVARA en de NTR.

Online
Bij de serie Hollands Hoop II wordt door de NTR op 30 oktober een interactieve site gelanceerd, waarin je de arena van de TV-serie vanaf boven kan bekijken en op verschillende plekken kan inzoomen (net als in de Jheronimus Bosch-interactive). Deze plekken zijn verrijkt met extra informatie en spelelementen gerelateerd aan de serie.

MEER INFORMATIE OP PERS.BNNVARA.NL< Terug naar overzicht