NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Diversiteit

De nieuwe buur - Belal heeft cursus

De Nieuwe Buur

Elke zondag van 10 september t/m 8 oktober, 16.25 uur, NPO 2
Van buiten Europa komen jaarlijks vele duizenden vluchtelingen Europa binnen. Vluchtelingen, die om uiteenlopende redenen op zoek zijn naar een nieuwe plek en beter leven. In de vijfdelige reeks De Nieuwe Buur presenteert de NTR indringende verhalen over bestaande bewoners en hun ‘nieuwe buren’.

Sanae Orchi

Groeten uit Marokko

Elke vrijdag van 15 september t/m 6 oktober, 17.05 uur, NPO 2
In ‘Groeten uit Marokko’ onderzoekt Sanae Orchi de wereld van verschil tussen het strand en de moskee. Hoe staan de Nederlands Marokkaanse jongeren die naar Marokko op vakantie gaan erin? Hoe werelds en wild kun je zijn als je tegelijkertijd ook gelovig en traditioneel wil zijn?


Nadia Moussaid

De Nieuwe Maan
Vanaf 15 september, elke vrijdag, 17.35 uur, NPO 2
De Nieuwe Maan is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen vanuit de multiculturele samenleving, gepresenteerd door Nadia Moussaid. De Nieuwe Maan biedt een platform voor de opinies en visies vanuit de multiculturele gemeenschap op de Nederlandse samenleving en alles wat daarin speelt. Naast de brandende actualiteit is er aandacht voor cultuur, lifestyle, mode én humor. De Nieuwe Maan komt elke vrijdag vanuit studio VondelCS in het voormalige Filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam.


Narsingh Balwantsingh 
Iedereen verlicht
Elke zondag van 15 oktober t/m 26 november, 16.25 uur, NPO 2
Iedereen Verlicht is een nieuw programma van de NTR gepresenteerd door Narsingh Balwantsingh. In zijn tuk tuk reist hij het land door op zoek naar mensen die vinden dat ze verlicht zijn en hun leven op een ander/hoger niveau hebben gebracht.

Veel Nederlanders streven ernaar verder te komen in het leven en hun leven op een dieper en/of hoger niveau te brengen. We zijn allemaal op zoek naar balans, geluk en liefde. In Iedereen Verlicht zien we persoonlijke verhalen van mensen die je op een of andere manier ‘verlicht’ kunt noemen. Mensen die spiritueel bezig zijn met persoonlijke en/of maatschappelijke duurzaamheid. Met als doel om zichzelf of de wereld te verbeteren. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot ‘verlichting’ gekomen? Soms begrijpt de omgeving dat heel goed, soms is het ook iets persoonlijks waar anderen niet direct raad mee weten. Sommige hoofdpersonen zijn geïnspireerd door het Hindoeïsme. Anderen zijn dat niet expliciet, maar hun handelen en denken zijn wel in lijn met het hindoeïstisch gedachtengoed.


Danny Ghosen
 
Danny Demonstreert
4 donderdagen van 30 nov t/m 21 dec 21.20 - 21.05 uur, NPO 3
In Danny Demonstreert duikt Danny Ghosen in elke aflevering onder in een andere radicale en actieve protestbeweging. Hij leert de actiegroepen van binnenuit kennen en onderzoekt welke middelen deze activisten inzetten om hun gelijk te halen en hoe ver ze over grenzen willen gaan. Hoe vechten ze voor hun idealen, hoe willen ze hun doelen bereiken en wat is er allemaal geoorloofd om te verwezenlijken waar je vurig in gelooft? Danny kijkt naar
de strategie van de beweging. Zijn ze modern en slim in hun organisatie? Hoe zetten ze social media en internet in en wat is hun agenda? Door met de activisten op te trekken leert Danny de organisatie, de mensen, de woede, de doelstellingen en de issues kennen.

Note bij de foto: Danny volgt in Engeland het extreemrechtse Britain First.< Terug naar overzicht