NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Jeugdfilm

Jeugdfilms op NPO Zapp

3 augustus: Zappbios: Shaun het schaap (hh)
18 augustus: Zappbios: Kopzorgen (hh)


1 september: Hoe overleef ik (hh)- 09.00 uur
Rosa van Dijk is een gevoelig, fantasierijk meisje van dertien. Ze is, zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd, erg onzeker over zichzelf. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa's moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont. Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekem Apenbil noemt. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven.

Nederland, 2008.
Regie: Nicole van Kilsdonk.
Cast: Jolijn van de Wiel, Mees Peijnenburg, Jade Olieberg, Janni Goslinga, Stefan de Walle, Romijn Conen, Floor Arink, Pascal Tan, Dragan Bakema en Jesse & Merijn Straatman.

1 september: Leerling Jodocus (hh) - 15.30 uur
De 11-jarige Jodocus is een onverbeterlijke domkop die wederom van school gestuurd is. Zijn vader schrijft hem in op de Saint-Potache school waarbij hij hem waarschuwt dat wanneer zijn cijfers niet verbeteren, hij hem naar een kostschool stuurt. Met dit in zijn achterhoofd, en ondanks een sterke tegenstander in de vorm van zijn leraar Latouche, ontwikkelt Jodocus een grenzeloze vindingrijkheid in het bedriegen en spieken bij zijn klasgenoot Leonie, die de beste van de klas is.

Frankrijk, 2011
Regie: Philippe de Chauveron
Cast: Elie Semoun, Vincent Claude, Héléna Noguerra

8 september: Zappbios kort: Polska Warrior (hh) - 15.00 uur
De verlegen Eryk leeft met zijn vader Dobry en drie Poolse collega’s in een smoezelig appartement. Wanneer de mannen aan het werk zijn kan Eryk zijn favoriete game Goldhunter spelen. Als zijn stoere avatar Polska Warrior strijdt hij, samen met zijn game-maatje Laura, om de felbegeerde gouden kroon. Maar in het echte leven is Eryk helemaal niet zo’n held. Hij doet braaf wat zijn vader van hem vraagt: het huishouden, koken en de verplichte zwemles. Alleen, Eryk kan niet zwemmen maar dat durft hij niet tegen zijn vader te zeggen. Als Dobry ontdekt dat Eryk niet af mag zwemmen, is hij razend en pakt hij Eryk ‘s laptop af. Nu lijkt Eryk alles kwijt te zijn. Als een kat in het nauw gebruikt hij de krachten van zijn avatar om het conflict met zijn vader aan te gaan. Hij pikt zijn vaders meest geliefde object, een gouden Poolse brommer. Tijdens een wilde achtervolging tussen vader en zoon rijdt zijn vader van de brug af het water in. Eryk moet nu al zijn angsten overwinnen om zijn vader van de verdrinkingsdood te redden en ontdekt dat er in de werkelijkheid ook iets te winnen valt.

Met stemmen van Julius Dekker, Yentl Meijer, Raymonde de Kuyper en Marcel Jonkers.

Deze productie is gemaakt in het kader van de competitie NU OF NOOIT, met steun van Mediafonds.

Scenario: Christa de Graaf, Pepijn Moors, Camiel Schouwenaar
Regie: Camiel Schouwenaar
Animatie studios: Big Pixel, Happy Ship, 7Mantle Studios


15 september: Buitenspel (hh) - 15.30 uur
Het is zomervakantie. Voor Sun (10) is dat niet zo leuk als het zou moeten zijn: ze heeft geen vriendinnen. De meisjes op school pesten haar en laten haar links liggen. Jia is net in de stad komen wonen en ontmoet Sun. Ze worden vrienden, Jia is blij dat ze tenminste  iemand kent! Samen brengen ze veel tijd door en Sun maakt een vriendschapsarmband voor Jia. Maar als de school weer begint, wordt hun vriendschap op de proef gesteld: Jia vindt de andere meisjes ook wel heel leuk.

Korea, 2016
Originele titel: U-ri-deul
Regie: Yoon Ga-eun
Cast: Chio Soo-in als Sun en Seol Hye-in als Jia

Ga voor de complete filmprogrammering van de NTR naar www.ntr.nl/speelfilms


Downloads

3aug Shaun het schaap-de film ©Aardman

3aug Zappbios Shaun het schaap

18aug Zappbios: Kopzorgen ©ARRI FILM & TV SERVICES GMBH

18aug Zappbios Kopzorgen

18aug Kopzorgen-2

1sep Leerling Jodocus

1sep Hoe overleef ik...©Victor Arnolds

8sep Polska Warrior ©still Armadillo

15sep Buitenspel

30jun Zappbios: Dunya & Desie in Marokko

30jun Dunya & Desie in Marokko-1 ©Victor Arnolds

30jun Dunya & Desie in Marokko-2 ©Victor Arnolds