NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Wild Thailand

Driedelige natuurserie over het veelzijdige hart van Zuidoost-Azië. Thailand blijft een land vol verrassingen: van Noord tot Zuid een bijzonder spiritueel samenspel van natuur, dier en mens.

UITZENDING: zaterdag 9, 16 en 23 november, 21.05 uur, NPO 2 (herhaling van 2018)

In het hart van Zuidoost-Azië ligt een rijkdom aan natuur, geschiedenis en mysterie. Deze driedelige BBC-serie over Thailand toont een land vol verrassingen, waar natuur, dier en mens in een fascinerend samenspel verkeren. Het zuiden staat bekend om de wilde feesten, maar biedt desondanks perfecte leefomstandigheden voor verschillende dieren. In centraal-Thailand hebben stad en natuur zich naast elkaar ontwikkeld en is een spirituele band  ontstaan. In de jungles van het Noorden zijn diersoorten te ontdekken, die een bijzondere bijdrage leveren aan het leven van de lokale bevolking.

 

Aflevering 1: De geheimen van het zuiden

Thaise boeddhisten zijn op spirituele wijze verbonden met de natuurpracht waarin zij leven. Een natuur die tegelijkertijd een ideale leefomgeving biedt voor vele dieren. Zo hebben heremietkreeften een manier gevonden om producten van het lokale toerisme te benutten terwijl jonge makaken op uitdagende locaties zoeken naar voedsel.

 

Aflevering 2: Het groene hart

In centraal-Thailand hebben stad en natuur zich in volledige harmonie naast elkaar ontwikkeld. In Lumpini Park delen grote vleesetende hagedissen op vredige wijze het gebied met recreërende mensen. En even verderop, niet ver van de wolkenkrabbers, worden enkele olifanten losgelaten in het wild. De beschermde status van olifanten vanwege de Thaise mythologie is echter geen voorrecht van alle dieren: ten noordoosten van Bangkok leveren giftige slangen en dorpsbewoners voortdurend strijd.

 

Aflevering 3: Het mysterieuze noorden

In de Noord-Thaise jungles van Phu Khieo leven enkele bijzondere primaten: zoals de Phayrelangoer, een sociale aap die leeft op een uitgekiend dieet van honderden verschillende bladeren. Verder noordwaarts ligt onder de mistdeken van Doi Inthanon een wereld van wilde bossen en waterstromen. Door natuurlijke processen zijn hier vele grotten gevormd, waar overigens niet alle dieren kunnen verblijven zonder gevaar te lopen. Rijstboeren verwelkomen iedere avond zwermen vleermuizen die een bijzondere bijdrage leveren aan de oogst.

Downloads

Wild Thailand afl3-3©BBC

Wild Thailand afl3 ©BBC

Wild Thailand afl1 ©BBC

Wild Thailand afl1-1 ©BBC

Wild Thailand afl2 ©BBC

Wild Thailand afl2-2 ©BBC