NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Wild Mexico

Met zijn weelderige tropische jungles, door de zon geteisterde, oranje woestijnen, vulkanen met besneeuwde toppen, en diepblauwe meren is Mexico een land dat barst van kleur en leven. Deze driedelige serie is gewijd aan de rijke beschaving van Mexico en zijn uitbundige natuur, die is ontstaan uit een unieke combinatie van geologische, geografische en weerkundige verschijnselen.

Van het verschroeide noorden tot het tropische zuiden verkent Wild Mexico een gebied waar reusachtige vulkanen sudderen, mysterieuze dieren gedijen en uiteenlopende werelden samenkomen.

Aflevering 1: Bergwerelden
In het verre noordoosten van Mexico ligt een oeroude bergwereld: de Serranías del Burro. Hier leven dieren in overvloed, en de meest verrassende bewoner is de zwarte beer.
Het is geen toeval dat Sierra Madre ‘moederbergen’ betekent. Op de imposante bergruggen is een ongelooflijke verscheidenheid aan leven en er zijn enkele van de belangrijkste beschavingen ter wereld ontstaan. De Azteken geloofden dat bergen je dichter bij de hemel brachten. In de Mexicaanse ‘moederbergen’ krijgen we te zien hoe ze op dat idee kwamen.

Aflevering 2: Mayawouden
In het uiterste zuiden van Mexico ligt een woud vol geheimen. Het bevindt zich op het uitgestrekte schiereiland Yucatan. Door dit geweldige woud, met een oppervlakte van bijna dertienduizend hectare, stromen geen grote rivieren. Dat heeft te maken met de unieke geologische structuur van dit gebied.

 

Aflevering 3: Het snikhete noorden
Even ten zuiden van de grens met Amerika ligt een tamelijk onbekende wereld: de noordelijke prairies van Mexico. Dit droge grasland is het leefgebied van een van de meest sociale dieren van het land. Deze dieren leven samen in enorme kolonies met tientallen gezinnen, die ieder bestaan uit een dominant mannetje, diverse vrouwtjes en hun jongen. In hun holen kunnen ze zich verschuilen voor roofvogels en coyotes. Maar ze zijn er niet veilig voor een van de meest volhardende roofdieren van de prairie, de stierslang. Deze sterke wurgslang kan met gemak een volwassen prairiehond de verstikkingsdood laten sterven. Maar hij heeft het gemunt op de jongen.

Uitzending: 7, 8 en 8 oktober, 17.40 uur NPO 2

Downloads

afl1-Zwarte beren ©BBC NHU 2016

afl1-orchidee-bij ©BBC NHU 2016

afl1-Popocatépetl vulkaan ©BBC NHU 2016

afl2-toekan ©BBC NHU 2016

afl2-tempel ruïnes van Calakmul ©BBC NHU 2016

afl2-lamantijn ©BBC NHU 2016

afl3-Braziliaanse dwerguil ©BBC NHU 2016

afl3-Mexicaanse cowboys ©BBC NHU 2016

afl3-prairiehond ©BBC NHU 2016