NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Teledoc

Teledoc is een documentaireserie van de Nederlandse Publieke Omroep. Het wordt gefinancierd door de publieke omroep, CoBO en het Nederlands Fonds voor de Film.

Binnenkort zendt de NTR de volgende documentaires uit in Teledoc Campus:
15 dec: Door Wilskracht Sterk (zondag om 23.10 uur op NPO 3)
12 jan: Huidhonger (3Lab, zondag om 23.00 uur op NPO 3)

 

Teledoc Campus Door Wilskracht Sterk van regisseur Nina van Oort en producent Tangerine Tree over een bedreigd amusementsorkest in de Arnhemse volksbuurt Malburgen. 

In tijden van individualisering en segregatie, van buurthuizen die weggesaneerd worden, heeft in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een klein amusementsorkest een bijzondere plek ingenomen in de wijk. Aangevoerd door voorzitter Rien en diens zoon Rico, de dirigent van het orkest, is Door Wilskracht Sterk (DWS) een toevluchtsoord geworden voor een divers gezelschap buitenbeentjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt het veilige leventje van de leden onder druk te staan. Al lijkt de strijd gestreden, samen voeren de leden, zij aan zij, een laatste offensief.

Teledoc Campus Huidhonger van regisseur Lieza Röben en producent BIND, een ode aan de aanraking. 

De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd; een simpele aanraking kan een waaier aan emoties oproepen die liggen opgeslagen in de huid. De intieme en letterlijk dicht op de huid gefilmde mozaïekvertelling Huidhonger van regisseur Lieza Röben en producent BIND portretteert mannen en vrouwen die door diverse oorzaken een gebrek aan aanraking (hebben) ervaren, met soms een hevig verlangen tot gevolg. De kracht van lichaamscontact wordt verbeeld met massagebeelden die als een rode draad door de film zijn verweven.

 

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met korte documentaires de kans ervaring op te doen.Voor meer info, beelden, zichtlinken of interviews kunt u contact opnemen met The Publicity Company, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl.

Downloads

Geen downloads beschikbaar.