NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Samen één Koninkrijk

 

Live benefietshow met Jandino Asporaat, op zaterdag 9 mei om 20.35 op NPO 1, om geld in te zamelen voor inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten, die extra zwaar getroffen zijn door de gevolgen van de coronacrisis.

Op Curaçao, Aruba en Sint Maarten, de drie autonome landen binnen het Koninkrijk, dreigt een humanitaire ramp. Door de lockdown is het toerisme, de grootste bron van inkomsten, volledig stil komen te liggen. Met armoede en honger tot gevolg. Jandino Asporaat is geboren op Curaçao en woonde er tot z’n 11e. Uit betrokkenheid bij de inwoners heeft hij de actie #sameneenkoninkrijk opgezet, om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Met de ingezamelde donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking.

Tijdens de benefietshow Samen één Koninkrijk ontving Jandino gasten als Dirk Kuyt, Giovanca en Jeroen Pauw. Er waren optredens van oa Edsilia Rombley, Shirma Rouse, Tania Kross, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Candy Dulfer veilde privé saxofoonlessen en burgemeester Aboutaleb bood ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam. 
Olympisch atleet Churandy Martina stond vandaag de hele dag in de Doneer Drive Thru waar mensen fysiek een donatie langs konden brengen. Najib Amhali trok de wijk in om samen met Jandino’s kinderen koekjes te verkopen.

De opbrengsten van de actie zijn inmiddels de miljoen gepasseerd.

 

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan nog steeds! Met een donatie van €30 help je een gezin van 4 zo’n twee weken aan eten. Ga naar sameneenkoninkrijk.nl.

Jandino’s initiatief #SameneenKoninkrijk kwam tot stand met hulp van Cordaid en SHC (Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao). Het online nieuwsplatform Caribisch Netwerk heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de NTR TV show rondom de actie.


Perscontact:

Ester Flinkenflögel

Email: ester.flinkenflogel@ntr.nl

Tel: 06 – 81 607 128

Downloads

Live benefiet Samen één Koninkrijk - Jandino & Churandy

Jandino Asporaat ©Paco Núñez

#sameneenkoninkrijk