NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Iedereen verlicht

In het NTR programma Iedereen Verlicht reist presentator Narsingh Balwantsinghin in zijn tuk tuk door het land op zoek naar mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting. Voor de een betekent dat een leven in meer spirituele zin, voor de ander een leven meer afgestemd op maatschappelijke duurzaamheid en voor een heleboel andere mensen iets daartussenin. Zijn we uiteindelijk niet allemaal op zoek naar balans, geluk en liefde?

Van 27 januari t/m 17 februari is Best of Iedereen verlicht, met de beste items uit de drie voorgaande series. Vanaf 24 februari is de nieuwe serie afleveringen te zien.

In aflevering 1:  zondag 27 januari 2019 16.25uur  NPO 2:
Peter Gordijn was tien jaar lang Apache helikopterpiloot en leidde het avontuurlijke leven uit een jongensdroom. Hij hield van vrouwen en een drankje en reed in een mooie cabrio. Maar op een gegeven moment wordt hij ‘wakker’. Hij neemt het drastische besluit te stoppen met dit leventje en op zoek te gaan naar spiritualiteit. Hij nodigt Narsingh uit om deel te nemen aan een van zijn cursussen waarbij hallucinerende truffels worden gebruikt met als doel fundamentele bevrijding te ervaren.

Divali is een van de belangrijkste feestdagen voor Hindoes over de hele wereld. Narsingh gaat met zijn tuk tuk op bezoek bij spiritueel leermeester Shri Guru Anandji Maharaj en volgt hem tijdens de Divali viering. Voor Anandji is het Hindoeïsme van jongs af aan een bron van inspiratie en hij beschouwt zich zelf als verlicht. Vanaf zijn dertiende raakt hij regelmatig in trance en manifesteert zich in hem goddelijke energie.

Tenslotte ontmoet Narsingh Nadja de Vlaminck. Ze werkt en leeft met paarden, met wie ze een  bijzondere band heeft. Ze geeft cursussen ‘Sjamanistisch coachen met paarden’.  Op een moeilijk moment in haar leven ( ze was zwaar verslaafd aan drugs), waren het paarden die haar een nieuwe weg lieten inslaan. Nu helpt ze andere mensen om door middel van paarden meer inzicht in hun leven te krijgen. Ze kan lezen wat paarden mensen te vertellen hebben. Narsingh ondergaat persoonlijk een sessie.

Downloads

Iedereen Verlicht Narsingh ©Frank Ebbe

Iedereen Verlicht

Iedereen Verlicht

Iedereen Verlicht tuk tuk