NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Iedereen verlicht

In Iedereen Verlicht reist Narsingh Balwantsingh in zijn tuk tuk door het land en ontmoet hij mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en meer levensgeluk. Voor de een betekent dat een leven in meer spirituele zin, voor de ander een leven afgestemd op maatschappelijke duurzaamheid en voor een heleboel andere mensen iets daartussenin. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot ‘verlichting’ gekomen?

 

Elke zondag van 23 februari t/m 29 maart, 16.25 uur, NPO 2
Van zondag 24 mei t/m 28 juni zendt Iedereen verlicht herhalingen uit

In aflevering 6:  5 april 2020 16.25uur  NPO 2 (herhaling van uitzending van 22 sept 2019)

 

De Indiase Sister Shivani (yoga teacher van de spirituele academie Brahma Kumaris)

heeft miljoenen volgers op YouTube. Shaida Rehman is daar een van. Ze haalt enorm veel kracht uit de video's van Shivani. Narsingh gaat samen met Shaida naar het Zuiderstrandheater in Den Haag, waar zij voor het eerst haar grote bron van inspiratie ontmoet.

 

Hoe krijg je flow in je leven? Dat is de belangrijkste vraag die Evert Heintz zichzelf en anderen stelt. Hij heeft een grote passie voor de bergsport. Bergen ziet hij als een metafoor voor het leven. In de bergsport bereik je dalen en pieken. Maar het werd hem ook bijna noodlottig.

Evert brengt Narsingh de eerste beginselen bij van het bergbeklimmen en van “de Pyramide van inzicht”.

 

Natascha Boudewijn is genezen door het bos. Ze  doet aan Shinrin Yoku, Japans bosbaden en ook wel Forest Healing genoemd. Natascha had een stevige  burn-out maar door het bos te beleven en echt contact te maken met de natuur en bomen is ze ervan hersteld. Nu geeft ze met haar Shinrin Yoku Acadamy workshops bosbaden en schreef ze er een boek over.

Downloads

Iedereen Verlicht tuk tuk

Iedereen Verlicht

Iedereen Verlicht Narsingh ©Frank Ebbe