NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Free spirits

Uitzending: Zondagen vanaf 24 november op NPO 2 (16.25 uur), op NPO 2 Extra (20.15 uur) en NPO Start

Free spirits is een serie met persoonlijke verhalen van creatieve, eigenzinnige personen, (kunstenaars, schrijvers zangers, rappers, journalisten, stand up comedians, cartoonisten, vloggers), die pal staan voor hun zaak, hun nek uitsteken en daardoor niet altijd begrepen worden door hun omgeving (familie, geloofsgemeenschap, buurt, overheid). Hun verhalen en manier van leven staan symbool voor de vrijheid van
meningsuiting en expressie.


Free Spirits is een coproductie van de Eurovision Intercultural Diversity Group van de European Broadcasting UnionAan deze eerste serie doen de volgende landen mee: Kroatië (HRT), Slovenië (RTVSLO), Bangladesh (RedOrange), Nederland (NTR), Portugal (RTP).

In de serie Free spirits zijn bijvoorbeeld te zien:
Gil de Grid (Nederland) groeide op in een gezin van Jehova’s Getuigen. Tegen de zin van zijn ouders ontdekte hij dansen als zijn grote passie.
Renato Samardzic
,
de eerste Kroatische gay YouTuber. Zijn provocatieve vlogs roepen veel haatreacties op. Maar dat stimuleert hem juist om door te gaan.
Fairooz Nazifa, zangeres in Dhaka/Bangladesh: haar conservatieve Islamitische achtergrond weerhoudt haar er niet van om haar dromen na te jagen, dwars tegen de wil van haar strenggelovige familie.
Simon Mihorič Simke (Slovenië) beschouwt zijn lichaam als een kunstwerk. Veel mensen schrikken bij het zien van de tattoos in zijn gezicht. Maar Simon is een zachtaardig mens, zoals blijkt uit zijn passie om misbruikte honden te helpen.

In het hieronder te downloaden document staat uitgebreide programma informatie per aflevering.

Downloads

Programma info & afleveringsinformatie

Fairooz Nazifa afl 1

Gil de Grid afl 2

Renato Samardzic afl 3

Simon Mihorič Simke afl 4