NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Earth's Natural Wonders

Een spectaculair eerbetoon aan de grootste natuurwonderen op onze aarde, die het leven van de bewoners bepaald niet makkelijk maken.

Door op een wetenschappelijke manier de natuur vast te leggen, zijn prachtige beelden ontstaan die de kijker de kans geven deze adembenemende landschappen te ervaren en zich te laten meeslepen door de indrukwekkende verhalen van hun bewoners. In deze serie is te zien hoe mensen zich hebben aangepast aan deze plekken en hun verbazingwekkende vaardigheden, vindingrijkheid en moed inzetten om te overleven.

Eén verhaal gaat over cowboys die hun paarden hebben verruild voor helikopters. Om vee te hoeden in de uitgestrekte Australische outback vliegen ze gevaarlijk laag.  Een ander verhaal gaat over Inuit vrouwen in Canada die hun leven op het spel zetten om mosselen te rapen onder het bewegende zee-ijs als aanvulling op het dagelijkse voedsel, zeehondenvlees.

Aflevering 1 – Surviving the Extreme
Op een aantal van de adembenemendste plekken op aarde wordt het leven gevolgd van de mensen die daar wonen. In de eerste aflevering is dat jakherder Thokmay Lowa. Hij moet zijn kudde door een van de verraderlijkste bergpassen van de hoge Himalaya leiden. Ook worden leden gevolgd van de Inuit-gemeenschappen in het noorden van Canada die op een heel gevaarlijke manier mosselen oogsten. Tenslotte worden mensen in Siberië gefilmd die op zoek gaan naar mammoetslagtanden die na duizenden jaren tevoorschijn komen uit de Siberische permafrost.

Aflevering 2 – Surviving with Animals
In deze aflevering ligt de nadruk op de band tussen dieren en mensen die in bijzondere natuurgebieden leven. Er wordt een nomadenvolk van het Jamal-schiereiland in Noord-Siberië gevolgd dat jaagt op een van de weinige dieren die in deze bevroren omgeving kunnen overleven, het rendier. Daarnaast volgt de filmploeg een parkopzichter in de zoutmoerassen aan de kust van Arnhemland in Noord-Australië. Hij gaat op zoek naar eieren van een van de agressiefste roofdieren op aarde, de zeekrokodil.

Aflevering 3 – Surviving Against the Odds
Natuurwonderen: uitgestrekte bergketens, ondoordringbare oerwouden en oogverblindende tropische eilanden. Vanwege de extreme omstandigheden is het bestaan op dat soort plekken voor mensen vaak hard en er is moed en vindingrijkheid voor nodig om daar te overleven.

Uitzending: 1, 2 en 3 oktober 17.45 uur, NPO 2

Downloads

afl1 walvishaai Indonesië ©BBC

afl1 Khumbu Ice Fall Everest ©BBC

afl2 Raja Ampat Indonesië ©BBC

afl2 Manta rog Raja Ampat Indonesië ©BBC

afl3 Sundarbans Bangladesh ©BBC

afl3 man in grot Maleisië ©BBC