NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Diwali

 


DIWALI

Uitzending: zondag 27 oktober, 16.25 uur, NPO 2

Diwali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme. Hindoes over de hele wereld vieren de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, van wijsheid op onwetendheid en van waarheid op onwaarheid.
Het is een moment waarop hindoes stil staan bij het licht en duister in hun leven met als doel om met een schone lei te beginnen.
In een speciale uitzending worden hindoes geportretteerd met elk hun eigen beleving van Diwali. Presentator Narsingh Balwantsingh leidt de verhalen in.

 

Tijdens Diwali wordt vooral de godin Lakshmi vereerd. Zij is de Godin van rijkdom, van licht, maar ook van schoonnheid. Op veel plaatsen worden dan ook Miss Diwali verkiezingen gehouden. De allergrootste vindt plaats in Trinidad en Tobago. Vorig jaar won daar voor het eerst een Nederlandse Miss: Preetanji Rai. Zij blikt terug op het afgelopen jaar .


De godin Lakshmi staat ook voor de kracht van de vrouw. Zij is dan ook een grote inspiratiebron voor Sandhya Manniesing. Na een periode van diepe duisternis in haar leven, wist zij als sterke vrouw te herrijzen.

 

Voor Rajiv Bhagwanbali is Diwali vooral een moment van bezinning en terugkijken op het afgelopen jaar. Rajiv is een artistieke duizendpoot. Hij is professioneel danser, hij heeft een massage praktijk, geeft les op een VMBO school en hij werkt aan verschillende creatieve producties.

 

Downloads

27okt Diwali - Sandhya Manniesing

27okt Diwali - Rajiv Bhagwanbali

27okt Diwali - Preetanji Rai