NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Danny op straat

In Danny op straat doet Danny Ghosen op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. Een serie die op zoek gaat naar de rafelranden van ons land. Danny investeert in de betrokkenen, treedt mensen met een open vizier tegemoet en deinst niet terug als het bedreigend wordt. Zo weet hij bloot te leggen wat de problemen zijn en waar deze vandaan komen. 

 

Danny duikt in werelden die we niet zo goed kennen, maar die wel een bepaalde link hebben met de actualiteit. Zo verdiept hij zich in de wereld van drillrap en steekpartijen, gaat hij mee met een Turkse trouwstoet, gaat boodschappen doen met werkende armen en bezoekt een wijk die wordt geteisterd door drugshandel. Ook verdiept hij zich in het hedendaags activisme van boeren, klimaatstrijders, ultra-orthodoxe christenen, die felle tegenstanders van abortus zijn en social justice warriors, die strijden tegen racisme. 

Het resultaat is een serie indringende en spraakmakende verslagen van werelden die veelal gesloten of onbekend blijven voor het grote publiek.


Danny op straat bestaat uit 15 afleveringen van 13 minuten, die vanaf 6 februari iedere donderdag worden uitgezonden rond 21.10 uur op NPO 2.

Downloads

Danny op straat - aflevering 1

Danny bezoekt een herdenkingsbijeenkomst van de vermoorde Bilal in Den Haag

Danny bezoekt een herdenkingsbijeenkomst van de vermoorde Bilal in Den Haag

Danny bezoekt een herdenkingsbijeenkomst van de vermoorde Bilal in Den Haag

Danny bezoekt een Groningse drillrap groep

Danny op straat - aflevering 2

Afl 2 Danny en Nelson

Danny op straat - aflevering 3

Danny Ghosen ©Gregor Servais

Danny Ghosen 2 ©Gregor Servais

Danny Ghosen 3 ©Gregor Servais