NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Danny in Arabistan

In het tweede seizoen van Danny in Arabistan keert Danny Ghosen terug naar het Midden-Oosten. Dit keer reist hij door de extremen van deze regio: van het meer liberale Libanon, via het oerconservatieve Saudi-Arabië en het heftige Gaza tot Irak en Syrië waar de rook van de oorlog nog nauwelijks is opgetrokken. Danny gaat op zoek naar de veerkracht en drijfveren van jongeren in landen waar vrijheid en vrede geen vanzelfsprekendheid zijn. Zijn zoektocht geeft een vaak onverwacht en verrassend beeld van de Arabische wereld.

afl.1. Saudi-Arabië 1: Stoere vrouwen - donderdag 10 januari, 21:45 NPO3

In de eerste aflevering van Danny in Arabistan is Danny Ghosen in Saudi-Arabië. Dit aartsconservatieve land gaat prat op de hervormingen die het heeft ingezet, maar wat merkt de gewone bevolking daarvan? Voor de traditionele kamelenverkopers had het allemaal niet gehoeven. Maar Danny ontmoet opvallend veel ambitieuze vrouwen voor wie de veranderingen aanleiding zijn voor grote dromen. Tot de Olympische Spelen aan toe. Al blijft het lastig manoeuvreren in een land met zoveel restricties.

 

afl.2. Saudi-Arabië 2: Vrijheid - donderdag 17 januari, 21:45 NPO3

Danny Ghosen vervolgt zijn reis door het conservatieve Saudi-Arabië. Hij ontmoet onder andere een stand-up comedian en een groep rappers, maar hoe creatief kun je zijn onder de strenge censuur van dit land? Daartegenover staat bekeerling Mutah Beale, beter bekend als Napoleon. Deze ex-rapper maakte ooit deel uit van Tupac Shakur’s hiphop groep ‘Outlawz’, maar ruilde zijn bestaan in het vrije westen in voor de strikte leefregels van Saudi-Arabië.

 

afl.3. Libanon: Verboden liefde - donderdag 24 januari, 21:45 NPO3

In Libanon drukken de wetten en gebruiken van 18 verschillende geloven nog altijd hun stempel op het dagelijks leven.

Ook op het liefdesleven.

Danny Ghosen onderzoekt hoe jonge mensen manieren vinden om zich te onttrekken aan de oude gebruiken en conservatieve opvattingen. In zijn zoektocht ontmoet hij bijzondere mensen, en komt hij in aanraking met uiteenlopende vormen van liefde. Van kindhuwelijken, trouwen op zee tot honden-dating. All you need is love en een beetje improvisatievermogen.

En hij komt er achter dat er ook nog steeds heel veel jonge mensen zijn die vinden dat die oude tradities lang zo slecht niet zijn.

 

Afl. 4. Gaza: Arm & Rijk - donderdag 31 januari, 21:45 NPO3

Gaza is een stuk land in het Midden Oosten dat twee keer zo groot is als Texel. Er wonen twee miljoen Palestijnen. Sommigen noemen Gaza de grootste gevangenis ter wereld. Israel en Egypte hebben het land bijna helemaal afgesloten van de buitenwereld.

Danny Ghosen ontdekt dat veel mensen, nog meer dan eerst, totaal geen toekomst meer zien. Vooral jongeren. Hij ontdekt ook hoe inventief sommigen zijn. Om er weg te gaan of om er toch, bijvoorbeeld door internet, geld te verdienen.

En dan is er een rijke elite, met mooie huizen, auto's en paardrijwedstrijden. Zij verdienen nog steeds goed geld, terwijl anderen een eind aan hun leven willen maken uit pure wanhoop. Zij kunnen niet meer op tegen de ijzeren greep van de regering, Hamas.

Afl. 5. Syrië: De Achterblijvers - donderdag 7 februari, 21:45 NPO3

Danny bezoekt voor in deze aflevering het misschien wel meest besproken land van de afgelopen jaren: Syrië. Lukt het de bewoners om hun leven weer een beetje op de rit te krijgen na acht jaar oorlog? En hoe is het voor de vrouwen, nu veel mannen gevlucht zijn, of gedood in de strijd? Danny bezoekt de militaire academie voor vrouwen, ziet langs de weg vrouwen die de hoogspanningskabels repareren en gaat op stap in Damascus met een jonge plastisch chirurg die vooral profijt heeft van het vrouwenoverschot. 

Afl. 6. Irak: Leven na IS - donderdag 14 februari, 21:45 NPO3Producent: CCCP

Downloads

Persbericht Danny in Arabistan, incl afl teksten

Danny in Arabistan afl 1

Danny in Arabistan afl 1 (2)

Danny in Arabistan afl 1 (3)

Danny in Arabistan afl 2

Danny in Arabistan afl 4 Gaza

Danny in Arabistan afl 3 Libanon