NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

POLSKA WARRIOR WINT UNESCO AWARD

01 juni 2018

De animatiefilm Polska Warrior heeft afgelopen woensdag 30 mei in München de International UNESCO Special Prize gewonnen op het festival Prix Jeunesse 2018. Een prijs die zich vooral richt op verhalen die inspelen op maatschappelijke problematiek.

De jury waardeerde de film op 2 bijzondere punten: de impact van migratie wordt vanuit het perspectief van een kind getoond en de film heeft een bijzondere insteek, namelijk dat games ook een positieve invloed kunnen hebben in een kinderleven.

Polska Warrior is een 3D animatiefilm van 25 minuten met de Poolse jongen in de hoofdrol. De film heeft in 2017 de Gouden Kalf gewonnen in de categorie “Beste korte film”.

De kleine Eryk, alias Polska Warrior, is de onbetwiste held in de game Goldhunter, maar in het echte leven ziet niemand hem staan. Zijn game-maatje Laura laat hem zien dat hij zijn game-skills ook buiten de game kan gebruiken. Zo kan hij de strijd aangaan met zijn dominante vader. Polska Warrior is een geanimeerde avonturenfilm over angst, liefde en heldendaden.

Polska Warrior is een coproductie van Armadillo Film en NTR, gemaakt in het kader van de competitie Nu of Nooit!, met steun van Mediafonds en Filmfonds. Bekijk de film hier.

Scenario: Christa de Graaf, Pepijn Moors, Camiel Schouwenaar
Regie: Camiel Schouwenaar
Artwork & character design: Jan van Lierde
Storyboard: Bas Hooijmeijer
Animatie studios: Big Pixel, Happy Ship, 7Mantle Studios
Muziek: Alexander Reumers, Jorrit Kleijnen
Sound design: Paul Gies (Klink Audio)
Foley artist: Vladimir Rakic, Vera Galesev
Productie: André Bos (Armadillo Film)
Dramaturg: Sandra Beerends
Coproducent NTR: Marina Blok

Over PRIX JEUNESSE  

De PRIX JEUNESSE richt zich op kwalitatieve kindertelevisie wereldwijd. Meer over PRIX JEUNESSE