NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuwe programma's in april

28 maart 2018

Het Uur van de Wolf: A family quartet
donderdag 5 april, 22.55 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/uvdw/
Al jaren geldt ze als hèt unieke viooltalent. Op haar zevende jaar debuteert ze in het Concertgebouw. Ze wint talloze prestigieuze prijzen, speelt samen met grootheid Anne-Sophie Mutter en tekent op haar vijftiende haar eerste platencontract. Inmiddels is Noa Wildschut zeventien. Hoe gaan haar ouders en zus om met zo’n uitzonderlijk talent? En wat betekent dat voor de dynamiek binnen het gezin? Regisseur Simonka de Jong schetst in de documentaire ‘A family quartet’ een beeld van een gewone en tegelijk buitengewone familie, die onder extreme omstandigheden normaal probeert te functioneren.

Het Uur van de Wolf: Mother's Balls/Otherland
donderdag 12 april, 22.55 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/uvdw/
Een eigen wereld creëren waar je je kunt uiten en helemaal jezelf kunt zijn. Dit is het centrale thema van de dubbele programmering van Het Uur van de Wolf op donderdag 12 april. Mother’s Balls is een documentaire over Amber Vineyard, die een creatieve vrijplaats creëert waar iedereen zich kan tonen in een LHBT-vriendelijke omgeving. In de dansfilm Otherland presenteert een Vogue danser zichzelf voor het eerst op een Ball. Beide films gingen op 18 maart onder de noemer De Wolf Danst in première tijdens het festival Cinedans.

De Avond van de Korte Film
vrijdag 13 april, 21.55 uur, NPO 3
https://pers.ntr.nl/programma/Avond_van_de_Korte_Film_2018/
Dit jaar zendt de NTR de Avond van de Korte Film niet in het najaar uit, maar op vrijdag 13 april. In de Avond van de Korte Film beleven de 8 KORT!-films die vorig jaar tijdens het Nederlands Film Festival in première gingen hun televisiepremière. Tussen de films door gaat presentatrice Eva Cleven in gesprek met de makers en acteurs van deze zeventiende reeks korte films van de NTR.
Tijdens De Avond van de Korte Film 2018 zie je de volgende films: Happy Hannah, Sjaaks vrouw is dood dus hij moet iets zeggen, Harbour, #YOLO4REAL, Zeep, Wachtkamer, De begrafenis van de verlegen mens en Bestaan is gaan. Kijk op de KORT!-site voor meer informatie over de films.

Verlossing in Varanasi
vanaf 15 april, 16.25 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/Verlossing_in_Varanasi/ 
In het drieluik ‘Verlossing in Varanasi’ reist presentator Narsingh Balwantsingh af naar Varanasi in India. Deze voor Hindoes heilige stad trekt jaarlijks enorm veel pelgrims. Ze komen allemaal om dezelfde reden: de dood. Ze geloven dat wie in Varanasi sterft en wordt gecremeerd, verlossing zal vinden van reïncarnatie en rechtstreeks toegang zal krijgen tot Nirvana (de hemel).

Klikbeet
vanaf 15 april, 22.50 uur, NPO 3
https://pers.ntr.nl/programma/klikbeet/
In het tweede seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet geven comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit hun kijk op het nieuws en de waan van de dag.
Met o.a. Eva Crutzen, Kees van Amstel en Emilio Guzman.

Het Uur van de Wolf: Living on soul
donderdag 19 april, 22.55 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/uvdw/
Ze is vijftig kilo pure soulsensatie en wordt de vrouwelijke James Brown genoemd: zangeres Sharon Jones. In december 2014 steelt ze de show bij een serie concerten in het legendarische Apollo Theater in New York. Samen met onder andere Charles Bradley, Naomi Shelton, de Como Mamas en veertig musici spelen ze met ongekende energie de bomvolle zaal plat. Deze Daptone Super Soul Revue vormt de basis van de opzwepende documentaire ‘Living on Soul’.

Beste Vrienden Quiz VIP
vanaf 26 april, 17.15 uur NPO Zapp
https://pers.ntr.nl/programma/beste_vrienden_quiz/
In het kader van het vijfjarig bestaan van de Beste Vrienden Quiz staat de meivakantie in het teken van Beste Vrienden Quiz VIPS. Acht bekende Zapp-gezichten spelen tegen elkaar met een vriend of vriendin uit groep 7 of 8. Dit gebeurt in een toernooivorm: vier kwartfinales, twee halve finales en de allesbeslissende finale. Dit VIP-toernooi staat los van de reguliere uitzendingen.

Het Koningsdagconcert
vrijdag 27 april, 21.05 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/koningsdagconcert/
De taalquiz is vanaf maandag 5 maart terug op tv. Taalliefhebbers strijden tegen elkaar in een vrolijke en spannende quiz met vragen over taalkennis, spelling, etymologie en andere taalkwesties. De Tafel van Taal brengt twee belangrijke veranderingen: Thomas van Luyn is de nieuwe presentator én de kandidaten zijn geen bekende Nederlanders, maar taalliefhebbers uit heel Nederland.

Het reuzengordeldier
zondag 29 april, 19.15 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/Het_reuzengordeldier/
David Attenborough biedt een uniek inkijkje in de wereld van het mysterieuze reuzengordeldier, dat gastheer speelt voor tal van andere dieren. Daarmee is dit dier van cruciaal belang voor het ecosysteem van het grootste draslandgebied ter wereld: de Pantanal in Brazilië.