NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

NTR lanceert vijf nieuwe Snapjes

19 maart 2018

Met muziek van De Likt, Giovanca, Holtland&Elstgeest en Pater Moeskroen

Lancering: vanaf 30 maart, 5 vrijdagen op:
-          www.schooltv.nl/programma/snapje/
-          www.youtube.com/hetklokhuis

Welke sprieten zijn nou ook alweer hooi en welke stro? Wat gebeurt er in je lichaam als je een vaccinatie krijgt? En weet je hoe een stroomkring werkt? NTR Snapje? legt je voor eens en altijd uit hoe het zit, met vijf splinternieuwe videoclips van 2 minuten waarin deze vragen op een originele manier worden beantwoord. Net als aan de vorige reeks Snapje? werkten een aantal grote namen mee: De Likt, Giovanca, Holtland & Elstgeest en Pater Moeskroen.

Snapjes zijn kleine kennishacks waardoor je basisprincipes makkelijker begrijpt of onthoudt. Anneke Dorsman, eindredacteur online bij de NTR, maakte alweer een vierde serie. Het bijzondere van deze editie is dat het onderwerp van een van de Snapjes - hooi en str0 -  is bedacht door een fan! Stef (8 jaar) uit Bergeijk kon maar niet onthouden wat nou hooi is, en wat stro. Zijn moeder leerde hem het ezelsbruggetje dat hooi voor de honger is. Zelf verzon hij: stro is voor stront, en dat ligt op de grond. En wat nog leuker is: dit Snapje? wordt gezongen door Pater Moeskroen, waar Stef groot fan van is.

Ook worden er dit keer twee Snapjes uitgebeeld aan de hand van dans, met hulp van ISH Dance Collective en formatie 155 (eenvijfvijf).

Vijf nieuwe Snapjes
Het eerste Snapje?, dat vanaf 30 maart zien is op Schooltv.nl en het YouTubekanaal van Het Klokhuis, gaat over de stroomkring. Snap je hoe een stroomkring werkt? Een lamp, een batterij en een draadje moeten met elkaar verbonden zijn om de stroom rond te laten lopen. Onder leiding van formatie 155 wordt dit Snapje? dansend uitgebeeld. Met muziek en spel van De Likt, tekst van Katinka Polderman en een video van Mascha Halberstad.

Vijf weken lang komt elke vrijdag een nieuwe Snapje? online. De andere vier onderwerpen die aan bod komen, zijn:

·       6 april – Hooi en stro
Welke sprieten zijn nou ook al weer hooi, en welke stro?
Met muziek van Pater Moeskroen, tekst van Katinka Polderman en een video van Mascha Halberstad.

·       13 april – Watermoleculen
Hoe bewegen watermoleculen in ijs? En hoe in de vorm van water of waterdamp? Met dans van ISH Dance Collective, muziek van Giovanca, tekst van Jurrian van Dongen, en een video van Mascha Halberstad.

·       20 april – Mits en tenzij
Deftige woorden, maar wat betekenen ze eigenlijk? Met muziek van Dafne Holtland (voorm. Zazi) & Rik Elstgeest, tekst van Jurrian van Dongen en een animatie van Sverre Fredriksen.

·       27 april – Vaccineren
Wat gebeurt er als je een prik krijgt? Hoe kan het dat je lichaam daarna een ziekte kan verslaan? Met muziek van Giovanca, tekst van Jan Beuving, en een animatie van Joost Gulien.

Prijswinnende serie
Eerdere Snapjes, met onder anderen muziek van Akwasi, Racoon, De Staat, Kenny B, Diggy Dex, Lucas Hamming en Eefje de Visser, waren een groot succes. De serie won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovatie Award. Het Snapje? optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi won in 2017 de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied. Snapje? Pi en Snapje? Kilo pond en ons zijn genomineerd voor de Willem Wilminkprijs 2018.