NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuwe programma's in maart 2018

01 maart 2018

NPO Radio 4 Avondconcert
Vanaf donderdag 1 maart wordt het Avondconcert op NPO Radio 4 verzorgd door de NTR in plaats van Omroep MAX. In het Avondconcert hoort u vijf dagen per week live klassieke concerten vanuit Nederlandse concertpodia en de studio in Hilversum. Het hele spectrum van de muziekgeschiedenis komt aan bod, van de oudste stukken tot de allernieuwste muziek. De presentatie is in handen van Wouter Pleijsier, Christiaan Kuyvenhoven en Beitske de Jong.
Vanaf 1 maart, ma/di/wo/do/zo, 20.00 uur, NPO Radio 4
Klik hier voor meer informatie

Holi: goed overwint kwaad
Vrijdag 2 maart, 18.00 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/holi/
Op vrijdag 2 maart vieren miljoenen hindoes over de hele wereld het holifeest. Holi is een lente-, een nieuwjaars- en een overwinningsfeest. Het symboliseert dat het oude plaats maakt voor het nieuwe en de overwinning van het goede over het kwade. In deze speciale uitzending worden hindoes en niet-hindoes geportretteerd in wier leven het goede het kwade heeft overwonnen.

Iedereen verlicht – nieuwe serie
Vanaf zondag 4 maart, 16.30 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/iedereen_verlicht/
Presentator Narsingh Balwantsingh reist in zijn tuk tuk door het land op zoek naar mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting. Voor de een betekent dat een leven in meer spirituele zin, voor de ander een leven meer afgestemd op maatschappelijke duurzaamheid en voor een heleboel andere mensen iets daartussenin. Zijn we uiteindelijk niet allemaal op zoek naar balans, geluk en liefde?

De Tafel van Taal
Vanaf maandag 5 maart 19.50 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/de_tafel_van_taal/
De taalquiz is vanaf maandag 5 maart terug op tv. Taalliefhebbers strijden tegen elkaar in een vrolijke en spannende quiz met vragen over taalkennis, spelling, etymologie en andere taalkwesties. De Tafel van Taal brengt twee belangrijke veranderingen: Thomas van Luyn is de nieuwe presentator én de kandidaten zijn geen bekende Nederlanders, maar taalliefhebbers uit heel Nederland.

De vrouw die Poetin wil verslaan
MEER INFORMATIE VOLGT
Zondag 18 maart, 19.15 uur, NPO 2

Hier zijn de Van Rossems
Vanaf dinsdag 20 maart, 20.25 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/hier_zijn_de_van_rossems/
Dit voorjaar gaan Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent weer wekelijks op stap in steden in Nederland of net over de grens. Deze keer bezoeken ze achtereenvolgens Groningen, 's-Hertogenbosch, Gent, Amersfoort, Aken en Eindhoven.
De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

Wild Mexico
Vanaf zondag 25 maart, 19.15 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/wild_mexico/
Met zijn weelderige tropische jungles, door de zon geteisterde, oranje woestijnen, vulkanen met besneeuwde toppen, en diepblauwe meren is Mexico een land dat barst van kleur en leven. Deze driedelige serie is gewijd aan de rijke beschaving van Mexico en zijn uitbundige natuur, die is ontstaan uit een unieke combinatie van geologische, geografische en weerkundige verschijnselen.
Van het verschroeide noorden tot het tropische zuiden verkent Wild Mexico een gebied waar reusachtige vulkanen sudderen, mysterieuze dieren gedijen en uiteenlopende werelden samenkomen.

Telefilm: Billy – regiedebuut Theo Maassen
Zondag 25 maart, 20.25 uur, NPO 3
https://pers.ntr.nl/programma/telefilm/
Buikspreker Gerard de Groot en zijn immens populaire pop Billy komen in een diepe relatiecrisis terecht wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, en Billy op de supersexy voetbalvrouw Belinda de Chatinier.
Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.

Kasboekje van Nederland
Vanaf 28 maart, 20.45 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/kasboekje_van_nederland/
Sparen voor een auto, een wasmachine kopen op krediet, het afsluiten van een hypotheek. Geld houdt ons dagelijks bezig. Hoe we vandaag de dag met geld omgaan en hoe we dat vroeger deden, is onderwerp van de 6-delige Tv-serie Kasboekje van Nederland.
“Het hele leven was bij ons thuis gebaseerd op zuinigheid. We hadden geen portemonnee nodig want er was geen geld.” Deze NTR serie, die een bijzonder inkijkje geeft in de financiële geschiedenis van Nederlanders, kwam tot stand in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Het Uur van de Wolf: Dance or Die / Vlucht
Donderdag 29 maart, 22.55 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/uvdw/
De drift van vluchtelingen om te overleven. Dit is het centrale thema van de dubbele programmering van Het Uur van de Wolf op donderdag 29 maart. Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren.
Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm waarin een groep Nederlanders op de vlucht slaat. Beide films gaan op 18 maart onder de noemer De Wolf Danst in première tijdens het festival Cinedans.

Matthäus Passion
Vrijdag 30 maart, 18.55 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/Matthäus_Passion/
De NTR zendt op Goede Vrijdag voor het eerst sinds jaren weer een integrale uitvoering van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit! U ziet een uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, die enkele uren eerder die dag plaatsvond in de Grote Kerk in Naarden. De Matthäus-Passion op Goede Vrijdag in Naarden is het hoogtepunt van de jaarlijkse tournee van de Nederlandse Bachvereniging.

Paradiso 50 jaar (NOS/NTR)
Zaterdag 31 maart, 20.30 uur, NPO 2
MEER INFORMATIE VOLGT