NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuwe programma's in februari 2018

25 januari 2018

Het Uur van de Wolf
Elke donderdag, 22.55 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/uvdw/

1 februari: The Greenaway Effect
Cineast en kunstenaar Peter Greenaway maakt voor zijn 16-jarige dochter Zoë een alfabet, waarin zijn grootste fascinaties aan bod komen.
8 februari: De lange weg van Bill Viola
Bill Viola krijgt de opzienbarende opdracht: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van ‘s werelds beroemdste kerken.
15 februari: De reis van Jean Michel Jarre
informatie volgt
22 februari: Roy Orbison – triomf en tragedie
De Amerikaanse singer-songwriter en rocklegende Roy Orbison overleed 29 jaar geleden, maar is nog lang niet vergeten. Deze documentaire vertelt het persoonlijke verhaal van drie kinderen en hun vader.


Vervolg serie Verborgen Verleden
Vrijdag, 21.05 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/verborgen_verleden/

2 februari           Maurice de Hond
Hoewel Maurice de Hond al veel weet van zijn familiegeschiedenis, is hij nog altijd op zoek naar het antwoord op de vraag: waar komen mijn Joodse voorouders nou echt vandaan?
9 februari           Richard Groenendijk
De familie van cabaretier en presentator Richard Groenendijk komt van de Zuid-Hollandse eilanden. Hij wil weten, of dat altijd zo was.
16 februari         Armin van Buuren
Wereldberoemd dj en producer Armin van Buuren is benieuwd of hij uit een roemrijk geslacht stamt. Het antwoord is nee, maar toch ook weer ja.

Missie Galapagos
Vanaf zondag 4 februari, 19.15 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/Missie_Galápagos/
De makers van The Great Barrier Reef met David Attenborough verkennen de verborgen vulkanen, evolutionaire geheimen en opvallende dieren bij de Galapagoseilanden. Een team van deskundigen gaat abseilen in vulkanen, maakt tochten door mangroves om babyhaaien te observeren en gaat vrijduiken om grote hamerhaaien een zendertje om te doen en spelende babyzeeleeuwen te filmen. Wetenschappers verkennen de bijzondere manieren waarop de dieren die hier leven zich hebben aangepast aan het eilandleven. Van zonnebadende pinguïns tot leguanen die hebben leren zwemmen.

Focus
Vanaf donderdag 8 februari, 21.25 uur, NPO 2
https://pers.ntr.nl/programma/focus/
Vanaf donderdag 8 februari zie je op NPO 2 Focus, hét wetenschapsprogramma van de NTR. In elke aflevering nemen presentatoren Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen de kijker in actuele en verdiepende reportages mee in de fascinerende wereld van de wetenschap, op zoek naar de nieuwste ontdekkingen en inzichten. Focus voert de kijker langs plekken waar hij zelf niet zomaar komt, naar ontdekkingen waar zijn mond van openvalt.

Zappbios: Oskars Amerika
Zondag 11 februari, 15.30 uur, NPO Zapp
https://pers.ntr.nl/programma/zappbios/
Oskar trekt tijdelijk in bij zijn onsympathieke opa omdat zijn moeder plotseling naar Amerika vertrekt. Samen met zijn nieuwe vriend Levi treft Oskar voorbereidingen om de Atlantische oceaan over te roeien om in Amerika zijn moeder te gaan zoeken. Hij weet echter niet dat zij in een afkickcentrum voor alcoholisten verblijft aan de andere kant van het dorp.

DREAM SCHOOL
vanaf 26 februari, 20.25 uur, NPO 3
https://pers.ntr.nl/programma/DREAM_SCHOOL/
In DREAM SCHOOL proberen bekende Nederlanders schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. Onder leiding van bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde krijgen de jongeren les van o.a. journalist en presentator Eva Jinek, acteur Ferry Doedens, neuropsycholoog Prof. Dr. Erik Scherder en ondernemer Duncan Stutterheim.

Het Klokhuis over water
Elke woensdag vanaf 28 februari, 18.40 uur, NPO Zapp
https://pers.ntr.nl/programma/het_klokhuis/
Nederland waterland. Dat we al eeuwen een strijd voeren tegen het water, weet bijna ieder kind. Over de hele wereld zijn we beroemd om onze dijken. En onze waterschappen doen er alles aan om ons land te beschermen tegen te veel of te weinig water. Maar hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Wat nou als er tóch een overstroming komt? Hoe groot is het gevaar van klimaatverandering? En kunnen we wel veilig zwemmen in natuurwater? Dat, en nog veel meer, is te zien in deze tiendelige serie.