NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Focus - hét wetenschapsprogramma van de NTR

25 januari 2018

Vanaf donderdag 8 februari zie je op NPO 2 Focus, hét wetenschapsprogramma van de NTR. In elke aflevering nemen presentatoren Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen de kijker in actuele en verdiepende reportages mee in de fascinerende wereld van de wetenschap, op zoek naar de nieuwste ontdekkingen en inzichten. Focus voert de kijker langs plekken waar hij zelf niet zomaar komt, naar ontdekkingen waar zijn mond van openvalt.

Onderwerpen die in de komende afleveringen van Focus voorbij komen, zijn aandacht, metaalhonger, aantasting van het koraal op de ABC-eilanden, het Chronisch vermoeidheidssyndroom, de Bodyfarm in Texas en de zoektocht naar vermiste Mexicanen.

Focus op NPO Radio 1
Ook luister je vanaf 7 februari iedere dinsdag- op woensdagnacht van 02:00 tot 06:00 uur op NPO Radio 1 naar Focus: voor vragen waar je wakker van ligt en onderwerpen waar je wakker voor wilt blijven. Het radioprogramma Focus verdiept zich in wetenschappelijke ontwikkelingen en duidt de actualiteit door in de geschiedenis te duiken, in samenwerking met Focus (tv), Andere Tijden en het online platform NPO Focus. Met ruimte voor goede gesprekken, juweeltjes uit het archief en interactie met de nachtelijke luisteraar. Van de onderwerpen in de uitzendingen worden podcasts gemaakt.

Presentatie: Eveline van Rijswijk (een keer in de 2 weken), bekend van de Universiteit van Nederland. Zij wordt om de week afgewisseld door een poule van verschillende presentatoren.

Verdieping op NPO Focus
Beide programma’s worden in nauwe samenwerking gemaakt met het online platform NPO Focus: npofocus.nl, dé plek voor verdiepende informatie en achtergronden over wetenschap, geschiedenis, cultuur, politiek en economie.

Focus (tv) vervangt De Kennis van Nu, dat wekelijks op donderdag om 19.20 uur te zien was op NPO 2.