NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuwe programma's in januari 2018

18 december 2017

Nieuw op de NTR perssite:
maandoverzichten met de belangrijke nieuwtjes op een rij.

Kijken in de ziel: premiers
Woensdag 3 en 10 januari, 21.10 uur, NPO 2

In openhartige gesprekken met Coen Verbraak vertellen Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende over de hoogte- en dieptepunten, moeilijkste beslissingen en mooiste en zwaarste momenten uit de jaren dat zij ons land leidden. Het tweeluik Kijken in de ziel: Premiers
https://pers.ntr.nl/programma/kijken_in_de_ziel/

Verborgen verleden naar de vrijdag
Elke vrijdag vanaf 5 januari (m.u.v. 26 januari), 21.10 uur, NPO 2

Prominente Nederlanders proberen te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen? In de nieuwe serie zijn achtereenvolgens te zien: Dieuwertje Blok, André Kuipers, Irene Moors, Maurice de Hond, Richard Groenendijk en Armin van Buuren. Vrijdag 26 januari is er geen uitzending.
https://pers.ntr.nl/programma/verborgen_verleden/

Podium Witteman
Vanaf zondag 7 januari, 18.05 uur, NPO 2

Paul Witteman gaat in een nieuwe serie op zoek naar de oorsprong van de klassieke muziek. En waar kun je dan beter beginnen dan in Wenen? De stad van Mozart en Haydn, de belangrijkste componisten van de klassieke periode, de tijd waaraan de klassieke muziek haar naam te danken heeft. Hij ontvangt bariton Raoul Steffani en historica Reinildis van Ditzhuyzen in een speciale aflevering vanuit de Nederlandse Ambassade!
https://pers.ntr.nl/programma/podium_witteman/

Andere Tijden Sport
Vanaf zondag 7 januari, 22.15 uur, NPO 1

Op zondag 7 januari 2018 start het winterseizoen van Andere Tijden Sport, met vijf gloednieuwe afleveringen. Van een bijzondere ontmoeting van de drie nog levende winnaars van de Elfstedentocht tot het verhaal over het beste Nederlandse ijshockeyteam ooit. Presentatie: Tom Egbers.
https://pers.ntr.nl/programma/andere_tijden_sport/

2Doc: De keuze van mijn vader
Woensdag 10 januari, 22.45 uur, NPO 2

Yan Ting Yuen toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder te Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze erachter dat deze onlosmakelijk verbonden is met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China. Er ontrolt zich een verhaal waarin voortdurend de verhouding tussen het individuele en het collectieve, tussen de kleine persoonlijke belevenissen en de grote wereldgeschiedenis op scherp staat.
https://pers.ntr.nl/programma/2doc/

Nieuwe serie College Tour van start
Elke zondag vanaf 14 januari, 21.05 uur, NPO 2

De eerste twee gasten van het nieuwe seizoen College Tour zijn bekend: secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres (14 januari) en directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst Rob Bertholee (21 januari). De andere vier gasten worden later bekendgemaakt.
https://pers.ntr.nl/programma/college_tour/

Geheimen van het menselijk lichaam
WORDT OP EEN LATER MOMENT UITGEZONDEN.