NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

‘Net in Nederland’ biedt werkervaringsplaatsen voor nieuwkomers

25 augustus 2016

Het online platform van de Nederlandse Publieke Omroep netinnederland.nl gaat werkervaringsplaatsen voor nieuwkomers aanbieden. De vijf betaalde werkplekken zijn bedoeld voor vluchtelingen met een verblijfsstatus, die per definitie onder de kwetsbare groepen op de Nederlandse arbeidsmarkt vallen. NPO Net in Nederland biedt Nederlandse televisieprogramma’s met ondertiteling in het Arabisch, Engels en Nederlands ter bevordering van een snelle integratie.

De Stichting Arbeidsmarkt- Werkgelegenheids- en Opleidingsfonds voor de Omroep (AWO-Fonds Omroep) heeft 140.000 euro toegekend  voor vijf werkervaringsplaatsen. De publieke omroepen stellen de 5 AWO plekken ter beschikking uit hun jaarlijkse opleidingsbudget bij het fonds. De werkplekken worden ingericht bij de NTR, waar de redactie van NPO Net in Nederland is gevestigd.

NPO Net in Nederland maakt anderstalige nieuwkomers zoals vluchtelingen en immigranten met on demand media-aanbod wegwijs in de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt vooral door bestaande  Nederlandstalige programma’s in het Engels en Arabisch te ondertitelen. Daarnaast wil Net in Nederland als gids voor nieuwkomers fungeren. Doel van het platform is om anderstaligen via de programma’s kennis te laten maken met Nederland, de Nederlandse cultuur en de Nederlandse taal.

Er zijn vijf parttime werkervaringsplaatsen (28 uur per week) gedurende negen maanden beschikbaar voor de functies van redacteur nieuwe media (2), bureauredacteur/online producer (2) en productieassistent/camjo (1).  Kandidaten moeten het Nederlands beheersen op B2-niveau volgens de NT2-normen. Tijdens het traject doen de deelnemers werkervaring op en maken zij kennis met de manier van werken bij en de cultuur van de Nederlandse publieke media. Doelstelling is dat de deelnemers na uiterlijk negen maanden  doorstromen naar reguliere functies elders, binnen of buiten de publieke omroep.

De werving voor deze werkervaringsplaatsen is woensdagmiddag 24 augustus 2016 aangekondigd en geopend tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van NPO Net in Nederland voor nieuwkomers in de media.

Voor meer informatie en de functieprofielen:  www.netinnederland.nl/werkervaringsproject