NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Met een Snapje? weet jij hoe het zit

18 februari 2016

Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? De NTR legt je voor eens en voor altijd uit hoe het zit, met de Snapjes: 9 liedjes met videoclip van 2 minuten die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert. Waardoor je het snapt. Snapje?

Met een Snapje? wordt in een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd. Anneke Dorsman, nieuwe media-maker voor NTR Jeugd, is de bedenker van het concept. ‘Ik bedacht de Snapjes vorig jaar omdat ik het zelf zo lekker vind als er een kwartje in mijn hoofd valt. Muziek en beeld helpen daarbij: in beeld kun je goed uitleggen en de muziek maakt dat het blijft hangen’.

Grote namen
Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee. Zo zijn de teksten van de hand van cabaretiers Kees Torn, Jan Beuving en Katinka Polderman. Muziek en zang zijn van Racoon, Akwasi, De Staat, Maaike Ouboter, Sonja van Hamel, Lucas Hamming en A Whole Lotta  People. En animatoren Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.

De eerste 9 Snapjes zijn speciaal gemaakt voor de Beste Vrienden Quiz. Met de Snapjes worden de quizvragen een eitje!

Waar vind je de Snapjes?
De Snapjes zijn vanaf vandaag te zien op http://www.zapp.nl/beste-vrienden-quiz

Docenten kunnen er ook mee aan de slag in de klas. Vanaf 17 februari verschijnt er elke week een nieuwe Snapje? op www.schooltv.nl. In het najaar zijn de Snapjes te zien op tv bij Het Klokhuis.