NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Lancering Film in de klas op schooltv.nl

24 september 2019

Films en lespakketten
In het introductiejaar van Film in de klas worden zo’n 40 films beschikbaar gesteld met lesprogramma’s die gericht zijn op leerlingen vanaf 4 tot en met 18 jaar. In de filmselectie zijn speelfilms als Dunya & Desie in Marokko, Toen mijn vader een struik werd, Patatje Oorlog, Kikkerdril en Nijntje de film vertegenwoordigd. Ook zijn er vele korte films, jeugddocumentaires en animatiefilms uitgekozen die uitnodigen tot verdieping over beeldtaal, narratief, filmische vormgeving en de context waarbinnen film gecreëerd en bekeken wordt.

 

De films zijn voor iedereen gratis te bekijken op schooltv.nl/filmindeklas, en NPO Start, het streamingplatform van NPO. De bijbehorende lespakketten zijn per film te downloaden of direct te projecteren op bv. het digibord. De filmlijst is samengesteld door NPO Start en NFF. De bijbehorende lespakketten zijn ontwikkeld door het Netwerk Filmeducatie.  

 

Cultuurmissie
De samenwerkende partijen NFF, Schooltv & NPO Start haken met dit initiatief in op de ambities van Minister van Engelshoven om de toegankelijkheid van cultuur voor kinderen en jongeren te vergroten. De samenwerkende partners hebben deze visie omarmd om Nederlandse audiovisuele cultuur een vaste plek te geven in het primair en voortgezet onderwijs. Het doel van de samenwerking is scholieren in aanraking brengen met de Nederlands film(cultuur) en een rol te spelen in het (leren) begrijpen van beeldtaal, om zo context te bieden aan de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

 

Lancering  
De feestelijke lancering van Film in de klas vindt plaats op 1 oktober tijdens de NFF Conferentiedag. Diezelfde dag zal ook de filmleraar van het jaar bekend gemaakt worden.