NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Winnaar Project Rembrandt 2019

06 april 2019

Sebas uit Egmond aan den Hoef nam het in de finale op tegen Suzana (44) uit Putte, Nard (45) uit Apeldoorn en Ruben (34) uit Leerdam. Als finaleopdracht mochten de finalisten twee maanden thuis aan een eigen meesterwerk werken. Juryleden Pieter Roelofs en Lita Cabellut beoordeelden het werk van Sebas als beste. Niet alleen waren ze erg onder de indruk van zijn meesterwerk ‘Een vallend boek’, ook waren ze verbluft door de groei die Sebas gedurende het programma doormaakte.

In het meesterwerk van Sebas stond het thema burn-out en depressie onder jongeren centraal. Pieter bewonderde hoe Sebas gebruik had gemaakt van motieven van oude meesters, en daar iets nieuws mee gedaan had. Lita noemde het werk “prikkelend en ontroerend”. Het winnende werk wordt vanaf morgen (maandag 8 april) geëxposeerd in het Atrium van het Rijksmuseum, vrij toegankelijk voor publiek.

 

Sebas kan nog niet helemaal bevatten dat hij de winnaar is van Project Rembrandt. “Het is ongelofelijk. Ik ben 21 jaar en mijn werk hangt straks in het Rijksmuseum. Ik heb zoveel geluk, het voelt bijna oneerlijk”, zegt hij. “Ik had niet gedacht dat het mogelijk was, maar het is een droom die uitkomt.”

Op projectrembrandt.nl lees je een uitgebreid interview met winnaar Sebas. Ook staan hier de verhalen van de andere deelnemers.

 

Hoewel nog niet bevestigd vraagt het succes van Project Rembrandt zonder meer om een tweede seizoen. Wil je je daar alvast voor opgeven? Ga dan naar: www.projectrembrandt.nl

 
Foto's zijn hier te downloaden.

 

Project Rembrandt wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV. 

Het programma werd mede mogelijk gemaakt door ING.