NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Verhaal verdwenen koffertje sportverhaal 2018

30 januari 2019

Het onderzoeksverhaal van de Volkskrant en Andere Tijden Sport over een in 1985 verdwenen koffertje met urinestalen van schaatsers, is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) maandag gekozen tot beste sportnieuwsverhaal van het jaar 2018.

over de uitzending:
De Nederlandse schaatsbond heeft in 1985 het bericht van de diefstal van een kistje met urinemonsters van Yvonne van Gennip en Ria Visser in de doofpot gestopt. De urine werd afgenomen na het EK in Groningen, waar Van Gennip en Visser verrassend de DDR-rijdsters versloegen. Andere Tijden Sport en de Volkskrant onthullen nu hoe destijds grote paniek ontstond en wie vermoedelijk achter de diefstal zat.

Voormalig dopingcontroleur Frans Pellikaan en toenmalig KNSB-bestuurslid Letty Corbijn spreken zich uit in Andere Tijden Sport. Daarin wordt een nieuw licht geworpen op de Nederlandse schaatssport in de jaren 80. Centraal daarbij staat het EK vrouwen van 1985 in Groningen, toen Yvonne van Gennip en Ria Visser een bres sloegen in het onaantastbaar geachte Oost-Duitse bolwerk.

Lees meer.


Kijk de uitzending terug