NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Spetterend Knoop Gala 2018

12 december 2018


Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

 

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Foto's van Knoop Gala 2018 zijn hier te downloaden.

 


Steun aan HandicapNL

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. 

 

Knoop Gala 2018 werd dinsdag 11 december opgenomen, en wordt op zaterdag 22 december om 20.25 uur uitgezonden op NPO1.

 

NPO 1 Extra

Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 te uitgezonden, waar niet alleen sterren van deze avond nog even napraten, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren langskomen.