NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Documentaire over Etgar Keret wint Prix Italia én ontvangt Emmy nominatie

28 september 2018

Dubbel feest voor de documentaire Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal. Gisteren ontving het geestige, originele portret van de Israëlische schrijver Keret een nominatie voor de Emmy Awards. Vandaag vloog regisseur Stephane Kaas naar Italië om een Prix Italia in ontvangst nemen voor diezelfde film.

De jury was onder de indruk van de manier waarop de documentaire animaties, gespeelde scènes en interviews met elkaar verweeft en vond de film “surprising from the first scene to the last”. De Prix Italia is een internationale prijs die sinds 1948 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste radio-, televisie- en internetprogramma’s. De documentaire Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal won de prestigieuze prijs in de categorie Performing Arts.

Voor de uitslag van de Emmy Awards moeten we nog twee maanden geduld hebben. De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld. In totaal zijn 44 programma’s uit twintig landen in elf categorieën genomineerd. De prijzen worden op 19 november uitgereikt in New York.

De energieke documentaire Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal onderzoekt hoe Keret zowel met zijn vele korte fictieverhalen, als met zijn ‘waargebeurde’ anekdotes, zo’n meesterlijke verteller is geworden. Regisseur Stephane Kaas en scenarist Rutger Lemm wisten voor de documentaire Keret’s exclusieve medewerking te verkrijgen.

De film, die door BALDR Film werd gemaakt voor Het Uur van de Wolf (NTR), werd in 2017 op TV uitgezonden. Kijk de film hier terug op NPO Start.