NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuws

29 oktober 2018

Annechien Steenhuizen presenteert Project Rembrandt

Begin februari 2019, tijdens het Nationale Rembrandt jaar, komt de NTR met het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt, waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

28 september 2018

Documentaire over Etgar Keret wint Prix Italia én ontvangt Emmy nominatie

Feestelijk nieuws voor de documentaire Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal. Deze week ontving het geestige, originele portret van de Israëlische schrijver Keret een Emmy nominatie én sleepte een Prix Italia in de wacht.

27 september 2018

Ilse de Lange als digitale muziekdocent

Zangeres en ambassadeur van de stichting Méér Muziek in de Klas Ilse DeLange gaat muziekles geven op de basisschool. Leerkrachten en leerlingen kunnen vanaf aanstaande zaterdagavond via Schooltv twaalf weken lang van haar leren hoe leuk en makkelijk muziek maken in de klas is.

24 september 2018

De schrijfkamer van Jozua Douglas

Schooltv.nl presenteert een nieuwe interactieve schoolplaat: de schrijfkamer van Jozua Douglas. De schrijfkamer is de eerste 360 graden schoolplaat van Schooltv met een super-inzoom tool. Via de video’s en spellen in de schoolplaat leren kinderen zelf een verhaal te schrijven en hun creativiteit te ontwikkelen.

05 september 2018

NTR presenteert programmering nieuw seizoen

Tijdens de NTR Parade op donderdag 6 september heeft de NTR haar programmering voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Dit najaar zie je onder andere:

22 augustus 2018

Podcast van theatervoorstelling The Nation

De NTR presenteert The Nation, een 8-delige hoorspelserie op NPO Radio 1 van Jeroen Stout, gebaseerd op de gelijknamige theaterreeks van Eric de Vroedt van Het Nationale Theater.

13 juli 2018

Aantal inzendingen NTR Podcastprijs breekt records

Uit een recordaantal van 45 inzendingen zijn de genomineerden voor de NTR Podcastprijs 2018 bekend gemaakt. De aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers uit Nederland en Vlaanderen wordt 2 september a.s. uitgereikt.

03 juli 2018

Arjan Noorlander nieuwe politiek duider Nieuwsuur

Arjan Noorlander wordt de nieuwe duider van het politieke nieuws voor Nieuwsuur (NOS/NTR). Hij volgt per 1 september Dominique van der Heyde op, die na de zomervakantie begint als chef van de Haagse redactie van NOS Nieuws.

27 juni 2018

De lokroep van Venetië

In deze twaalfdelige radioserie nemen dramaturg en schrijver Willem Bruls en presentatrice Chazia Mourali de luisteraar mee naar Venetië, de stad die bij uitstek symbool staat voor opera.

21 juni 2018

Vlag en Wimpel 2018 voor Dokter Corrie

In de categorie informatie is de Vlag en Wimpel (de eervolle vermelding) dit jaar toegekend aan Dokter Corrie geeft antwoord.

13 juni 2018

NTR lanceert webdoc en tv-serie over het Midden-Oosten

Met dit project wil de NTR het Midden-Oosten dichterbij brengen en inzicht geven in de sleutelmomenten uit de geschiedenis.

04 juni 2018

Duurzame aanwinst op het mediapark

Op het mediapark in Hilversum verrijst een bijzonder paviljoen: de Siloknaller.

04 juni 2018

Landelijke Intocht Sinterklaas in Zaanstad

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans. Op zaterdag 17 november vaart de Goedheiligman met zijn Pieten Zaanstad binnen. Burgemeester Jan Hamming verwelkomt hem in het historische dorp Zaandijk.