NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuws

27 december 2017

Presentator Joost Karhof overleden

Op 48-jarige leeftijd is onverwacht radio- en televisiepresentator Joost Karhof overleden.

18 december 2017

Nieuwe programma's in januari 2018

Nieuw op de NTR perssite: maandoverzichten met de belangrijke nieuwtjes op een rij.

23 november 2017

Nieuw! De Avond van Taal

De NTR sluit het taaljaar 2017 af met het nieuwe programma De Avond van Taal. Tijdens deze avond kijkt Margriet van der Linden in een studio vol taalliefhebbers terug op 2017 met mensen die opvielen door hun taal, taalobservaties of taalpublicaties. Wie worden de Taalkenners van 2017? En samen met Genootschap Onze Taal kiezen we het belangrijkste woord van 2017.

04 oktober 2017

Dokter Corrie krijgt een Vlaamse collega

De NTR heeft het format van De Dokter Corrie Show verkocht aan de Vlaamse publieke omroep VRT/Ketnet.

07 september 2017

NTR presenteert nieuw seizoen

Op de NTR Parade op 7 september presenteert de taakomroep een groot aantal nieuwe programma’s voor het komende seizoen.

04 september 2017

Willemijn Francissen nieuwe mediadirecteur NTR

Met ingang van 1 september 2017 is Willemijn Francissen de nieuwe mediadirecteur van de NTR. Zij volgt Carel Kuyl op, die dit najaar met pensioen gaat.

19 juli 2017

Roy Straatman nieuwe Integraal Eindredacteur Kennis bij NTR

Roy Straatman volgt Willemijn Francissen op als Integraal Eindredacteur Kennis bij de NTR.

20 juli 2017

One Night Stand - Zes nieuwe Nederlandse films op NPO 3

Vanaf vrijdag 3 november zijn de zes nieuwe Nederlandse films AVONDLAND, CHIMÈRE, DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL, JUNGLE, LIMBURGIA en MALIK te zien op NPO 3. Deze films zijn gemaakt door opkomende, veelbelovende en geprezen regisseurs en scenaristen.

29 mei 2017

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Dokkum

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in het Friese Dokkum, een gezellige vestingstad met een prachtig historisch centrum. Op zaterdag 18 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten naar de binnenstad van deze Admiraliteitsstad.

04 april 2017

Méér dan een miljoen bezoekers voor Schooltv.nl

Schooltv.nl, hét online platform voor het onderwijs, heeft in maart méér dan een miljoen unieke bezoekers bereikt. Het is een record voor Schooltv.nl en het is een bijzonder hoog aantal, zeker als je bedenkt dat een unieke browser hier vaak staat voor een hele schoolklas.

30 januari 2017

ReChill - met Akwasi

Kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk: Hun best doen op school, sporten, muziekles en het bijhouden van social media. Regelmatig ontstressen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. In het nieuwe Schooltv.nl-programma ReChill laat rapper en acteur Akwasi kinderen op zijn eigen komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen...

02 november 2016

Eerste Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt

Het onderzoek ‘Groente van Mars’ van de Wageningen University is de winnaar van de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project van Wageningen UR-onderzoeker Wieger Wamelink, onderzoekt het kweken van groenten op nagemaakte Mars- en maanbodems. Op woensdag 2 november maakte Klokhuis-presentatrice Eva Cleven de winnaar bekend tijdens de kinderopening van wetenschapsfilmfestival InScience.

26 oktober 2016

NPO Focus ontsluit archieven omroep

Op donderdag 17 november 2016 wordt het nieuwe digitale platform NPO Focus gelanceerd. Het online platform geeft antwoord op vragen over Cultuur, Geschiedenis, Politiek, Economie en Wetenschap. Actuele verhalen met unieke video's uit 65 jaar publieke omroep.

14 september 2016

Nieuwe website Andere Tijden

Meer weten over de geschiedenis van Almere? Ontroerende beelden bekijken van een bedevaart uit de jaren 20? Nieuwsgierig naar de slag bij Arnhem uit Duits perspectief? Deze herfst allemaal te zien op de website van Andere Tijden.

25 augustus 2016

‘Net in Nederland’ biedt werkervaringsplaatsen voor nieuwkomers

Het online platform van de NPO gaat werkervarings- plaatsen voor nieuwkomers aanbieden. De vijf betaalde werkplekken zijn bedoeld voor vluchtelingen met een verblijfsstatus, die per definitie onder de kwetsbare groepen op de Nederlandse arbeidsmarkt vallen.

22 augustus 2016

Twee nieuwe presentatoren jeugdprogramma De Buitendienst

Hét NTR-natuurprogramma voor kinderen van 8 tot 88, heeft twee nieuwe presentatoren: Kiefer Zwart en Yannick Jozefzoon. Zij zijn, samen met Nienke de la Rive Box en Matthijs IJgosse, te zien in een nieuw seizoen waarin De Buitendienst volledig gaat voor groen!

22 augustus 2016

Drie nieuwe presentatoren Het Klokhuis

Vanaf dit najaar zijn er drie nieuwe gezichten te zien in Het Klokhuis: Eva Cleven, Pascal Tan en Sosha Duysker. Zij werden gekozen uit ruim 2000 inzendingen.

30 mei 2016

Het Zwarte Pietendebat

We zijn er vroeg bij dit jaar. Het is mei. Nog een half jaar en het is weer Sinterklaas met – voor het zestiende jaar – het Sinterklaasjournaal. Wat in 2001 begon als een vrolijk kinderprogramma is ongewild in het brandpunt van het Zwarte Pietendebat komen te staan. Elk jaar houdt Nederland de adem in als er weer een nieuwe serie op stapel staat.

04 mei 2016

Rauwkost online

Op dinsdag 3 mei heeft de NTR in samenwerking met de NPO het YouTube-programma Rauwkost gelanceerd, een nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin 6 bekende YouTubers de actualiteiten op hun eigen manier behandelen.

04 april 2016

Nieuwsuur scherpt format aan

Nieuwsuur ziet er vanaf vanavond anders uit. Het dagelijkse nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR op NPO 2 scherpt zijn format aan om kijkers nog beter te bedienen.

18 februari 2016

Met een Snapje? weet jij hoe het zit

Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? De NTR legt je voor eens en voor altijd uit hoe het zit, met de Snapjes. Met muziek van De Staat, Maaike Ouboter, Racoon, Akwasi, Lucas Hamming, Sonja van Hamel en A Whole Lotta People.