NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuws

24 september 2019

Lancering Film in de klas op schooltv.nl

Kinderen krijgen dagelijks een stortvloed aan beelden te verduren. Hen bewust en kritisch te leren kijken is dus van belang. Het Nederlands Film Festival, Schooltv & NPO Start slaan nu de handen ineen om alle schoolgaande kinderen met Nederlandse film in aanraking te brengen en beeldtaal te leren begrijpen. Op 1 oktober wordt tijdens het NFF het startschot gegeven voor het gezamenlijke initiatief Film in de klas. Onder deze noemer komt er op schooltv.nl een collectie Nederlandse films beschikbaar in combinatie met gratis te downloaden lespakketten.

27 augustus 2019

NTR najaarsprogrammering

Vandaag is de NPO najaarsprogrammering gepresenteerd tijdens de seizoenspresentatie. Hieronder is de NTR programmering te downloaden.

14 augustus 2019

Nieuwe podcast: De zomer van ‘69

Vandaag, precies 50 jaar na Woodstock, lanceert Focus de podcast De zomer van ’69. Een vierdelige podcastserie over de historische gebeurtenissen uit die periode: het legendarische festival Woodstock, de Stonewall-rellen, de opkomst van de Dolle Mina’s en de eerste maanlanding.

13 augustus 2019

Petra Grijzen naar Nieuwsuur

Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur. Zij volgt Saïda Maggé op, die bij het NOS Journaal de plek gaat innemen van Dionne Stax.

08 juli 2019

Recordaantal inzendingen NTR Podcastprijs

Uit 55 inzendingen zijn de genomineerden voor de NTR Podcastprijs 2019 bekend gemaakt. De aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers uit Nederland en Vlaanderen wordt 1 september a.s. uitgereikt. De genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Radio Doc (NTR/VPRO) elke zondag in augustus om 21.00 uur op NPO Radio 1.

28 juni 2019

De eerste podcast over gewoon fietsen

17 miljoen Nederlanders. 17 miljoen fietsers. De fiets is dé manier om van A naar B te komen in Nederland en neemt in populariteit alleen maar verder toe. We zijn er trots op dat Nederland bekend staat als fietsland. Hoog tijd dus voor de Spaak: een podcast over gewoon fietsen.

24 mei 2019

Landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Apeldoorn. Op zaterdag 16 november zal burgemeester Petra van Wingerden-Boers de Goedheiligman en zijn Pieten ...

24 mei 2019

Clarence Seedorf in College Tour

De vijfde gast die zal aanschuiven in College Tour is bekend. Komende dinsdag, 28 mei, kunnen studenten onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk vragen stellen aan voormalig voetballer Clarence Seedorf.

16 mei 2019

Drie nieuwe presentatoren Kunststof Radio

Elisabeth van Nimwegen, Antoinnette Scheulderman en Gijs Groenteman zijn naast Jellie Brouwer de nieuwe interviewers van NPO Radio 1 programma Kunststof

15 mei 2019

Mangiare! en De Brand in het Landhuis genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

Dinsdagavond 14 mei heeft Vincent Bijlo in het NPO Radio 1-programma Met Het Oog op Morgen bekendgemaakt dat het NTR-radioprogramma Mangiare! en de NTR-podcastserie...

06 mei 2019

NTR lanceert 3 nieuwe Snapjes

Videoclips met kennishacks - met muziek van Jeangu Macrooy & Perquisite, Eckhardt and the House en Thijs Boontjes

06 april 2019

Winnaar Project Rembrandt 2019

De winnaar van Project Rembrandt is bekend. De jury wees in een zinderende finale de 21 jarige student Kunstgeschiedenis Sebas Groot aan als beste amateur kunstschilder van Nederland.

06 maart 2019

College Tour komt terug met Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk wordt de nieuwe presentator van College Tour. Het nieuws dat Van Nieuwkerk Twan Huys zal opvolgen kwam vandaag vroegtijdig naar buiten.

30 januari 2019

Verhaal verdwenen koffertje sportverhaal 2018

Het onderzoeksverhaal van de Volkskrant en Andere Tijden Sport over een in 1985 verdwenen koffertje met urinestalen van schaatsers, is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) maandag gekozen tot beste sportnieuwsverhaal van het jaar 2018.

24 januari 2019

NTR lanceert interactief meesterwerk beleefdenachtwacht.nl

Vrijwel iedereen in Nederland en ver daarbuiten kent De Nachtwacht. Het meesterwerk van een van Neerlands bekendste schilders: Rembrandt van Rijn. Vanaf nu kun je waar je maar wilt dit wereldberoemde schouwspel tot op detailniveau bekijken en zijn geheimen .....

21 december 2018

Films educatieproject Art Dept. nu online en op NPO 2 extra

Hoe is het om als kunstenaar te leven en werken? En hoe breng je dat als jonge, beginnende filmmaker in beeld? In het educatieproject Art Dept., een samenwerking tussen NTR, DOCWERK, Van Osch...