NTR Perssite


Alle informatie over de tv-programmering van de NTR

Nieuws

30 mei 2016

Het Zwarte Pietendebat

We zijn er vroeg bij dit jaar. Het is mei. Nog een half jaar en het is weer Sinterklaas met – voor het zestiende jaar – het Sinterklaasjournaal. Wat in 2001 begon als een vrolijk kinderprogramma is ongewild in het brandpunt van het Zwarte Pietendebat komen te staan. Elk jaar houdt Nederland de adem in als er weer een nieuwe serie op stapel staat.

04 mei 2016

Rauwkost online

Op dinsdag 3 mei heeft de NTR in samenwerking met de NPO het YouTube-programma Rauwkost gelanceerd, een nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin 6 bekende YouTubers de actualiteiten op hun eigen manier behandelen.

04 april 2016

Nieuwsuur scherpt format aan

Nieuwsuur ziet er vanaf vanavond anders uit. Het dagelijkse nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR op NPO 2 scherpt zijn format aan om kijkers nog beter te bedienen.

16 maart 2016

100 proefpersonen gezocht voor nieuw tv-programma Het Instituut (BNN/NTR)

Unieke wetenschap en unieke tv: Joep van Deudekom en Rob Urgert sluiten 100 mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede. Ze gaan wetenschappelijk los op deze mensen, maar worden gelukkig bijgestaan door de meelevende Sophie Hilbrand.

18 februari 2016

Met een Snapje? weet jij hoe het zit

Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? De NTR legt je voor eens en voor altijd uit hoe het zit, met de Snapjes. Met muziek van De Staat, Maaike Ouboter, Racoon, Akwasi, Lucas Hamming, Sonja van Hamel en A Whole Lotta People.